3 évnél régebbi cikk

Már igényelhetik a fehérvári vendéglátósok az egyszeri 100 ezer forintos önkormányzati támogatást
·Hírekvendéglátás·Utolsó frissítés: undefined
Már igényelhetik a fehérvári vendéglátósok az egyszeri 100 ezer forintos önkormányzati támogatást
·Hírekvendéglátás·Utolsó frissítés: undefined

A konkrét támogatási formákról, valamint a létrehozott és már élő információs vonalak elérhetőségéről tájékoztatott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere Facebook-oldalán.

"A helyi vendéglátóipar számára múlt héten meghirdetett gazdasági mentőcsomag részleteinek kidolgozása az elmúlt napokban is folyamatosan zajlott. Ebben a munkában figyelembe vesszük a különböző felületeken beérkezett javaslatokat is. Már be tudok számolni néhány konkrét támogatási formáról, valamint a létrehozott és mától élő információs vonalak elérhetőségéről" - tette közzé dr. Cser-Palkovics András polgármester Facebbok-oldalán kedden kora este.

A konkrét intézkedésekkel kapcsolatosan a következőket írja a posztban:

  1. Elfogadtam azt a rendeletet, amely szerint 2021-ben nem kell teraszdíjat, kitelepülési díjat fizetniük a székesfehérvári vendéglátósoknak. Fontos(!) azonban, hogy a közterület használatára vonatkozó kérelmet majd be kell nyújtaniuk az érintetteknek, de díjat nem kell fizetniük.

  2. Elengedjük a bérleti díjat azoknak a vendéglátó üzleteket működtető vállalkozásoknak, akik az önkormányzattól bérelnek helyiséget. Kérem, hogy az erre vonatkozó kérelmüket írásban juttassák el az önkormányzathoz az érintett vállalkozások.

  3. Akik a vendéglátás területén dolgoztak, és elvesztették munkájukat, munkanélkülivé váltak november 1. után, ők az alábbi linken található kérelem benyújtásával kérelmezhetik az egyszeri 100 ezer forintos önkormányzati támogatást: www.szekesfehervar.hu/krizistamogatas

  4. A vendéglátóipari vállalkozások részére a Továbbfoglalkoztatást Segítő Alap támogatásaira benyújtható pályázat előkészítése zajlik, a felhívást várhatóan a jövő héten jelentetjük meg.

  5. Várjuk majd azoknak a támogatását is, akik segíteni szeretnék a vendéglátóipari vállalkozásokat. A Továbbfoglalkoztatást Segítő Alaphoz az önkormányzat az alszámla-nyitást elindította, néhány napon belül közzétesszük a számlaszámot.

  6. A mentőcsomag részleteiről és a pályázati feltételekről a 22/537-177 és a +36-70/411-0594-es telefonszámon lehet érdeklődni!

  7. A városban működő konditermek vezetőit levélben keressük meg a következő napokban. Kérem, hogy a kért információk átadásával könnyítsék meg annak felmérését, hogy tudunk-e, és ha igen, milyen formában nekik segíteni. A városban működő idegenvezetők támogatásával kapcsolatos előkészítő munka is megkezdődött.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek