3 évnél régebbi cikk

Újabb adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett a fehérvári kórházba
Újabb adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett a fehérvári kórházba

A napokban az idősebb, krónikus betegségekkel rendelkező, nagy rizikójú lakosok oltása folytatódik, és adott esetben akár a 65 év alatti, de krónikus betegségekkel rendelkezők oltása is el tud indulni.
Több, mint 3500 fecskendőre elegendő oltóanyag érkezett a fehérvári kórházba.

"A mai nap újabb három tálcával kaptunk a Pfizer/BioNTech vakcinából, ami 195 darab ampullát jelent, és ez már a hetedik szállítás volt. Ezzel összesen tizenhárom tálca oltóanyag érkezett már Székesfehérvárra, ez 2500 feletti ampulla, ami bizony hét és fél ezer ember oltására elegendő vakcinát jelent" - ismertette a számokat Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktatókórház COVID-védelemért felelős főkoordinátora.

Múlt héten csütörtöktől vasárnapig (február 4-7-ig) már az idősek oltását is elkezdték a fehérvári kórházban: közel ezer 82 év feletti kapta meg az első vakcinát.

Mostanra pedig már az egészségügyi dolgozók között is közel 90 százalék feletti az átoltottság.


"Minden vakcinának megvannak a maga sajátosságai. A legfrissebb hírek szerint a Pfizer/BioNTech mellé érkezik majd a Moderna-, az AstraZeneca- és a Szputnyik V-vakcinából is a kórházunkba - nyilván megint csak az eredeti oltási tervnek megfelelően. A továbbiakban az idősebb, krónikus betegségekkel rendelkező, nagy rizikójú lakosok oltása folytatódik, és adott esetben akár a 65 év alatti, de krónikus betegségekkel rendelkezők oltása is el tud indulni"
- tájékoztatott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktatókórház COVID-védelemért felelős főkoordinátora.

Reiber István a vakcinák kapcsán hangsúlyozta, mindenképp érdemes regisztrálni, és bármelyik típusú vakcinából oltakozni, hiszen jelenleg ez az egyetlen lehetőség arra, hogy az átrajzolódott életünk visszatérjen a megszokott formájába.

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek