3 évnél régebbi cikk

Egy darabot a szívemből? Avagy fehérvári ajándékok Valentin-napra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Anemone Fleur
Egy darabot a szívemből? Avagy fehérvári ajándékok Valentin-napra

Évezredes tapasztalat, hogy a férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út. Így, ha szeretnénk megajándékozni, nem biztos, hogy tárgyajándékkal érünk célba. Lehet, hogy elég, ha sütünk valami finomat! Persze a hölgyekről se feledkezzünk meg: Valentin-napon nem lehet mellélőni egy szép virágkompozícióval! Új trendet mutatunk a műfajban.

Virággal szebb a világ!

Egy gyönyörű virágcsokorral tévedni nem lehet - ezt a legtöbb férfi pontosan tudja. Az Anemone Fleur Várkörúton található üzletében pedig nemcsak szebbnél-szebb virágköltemények közül lehet választani - szinte minden színkombinációban -, de olyan meglepetéssel is készülhetünk Valentin-napra, amely magasabb szintre emeli a virágajándékozást és időről-időre örömet okoz kedvesünknek. 

Az Anemone Fleur ugyanis egyedülálló módon havi virágbérlet akciót indított: minden héten pénteken ingyen szállítják házhoz Székesfehérváron és vonzáskörében a szebbnél szebb tavaszi virágokat. 

Tart, avagy a modern mézeskalács

Karetka Katalin, a Saveur Kávézó és Cukrászda üzletvezetője egy mutatós tartot ajánl azoknak, akik szeretnék meglepni kedvesüket Valentin-napon. Ezúttal tekintsünk el attól, hogy a fellengzős angol név másodjelentése ringyó, az első pedig egyszerűen torta...

És tegyük hozzá azonnal: nem csak e jeles alkalom adhat okot arra, hogy meglepjük párunkat! Ha éppen sütni támad kedvünk, és valami igazán kreatív elfoglaltságra vágyunk, ezt a kis mézestészta-alapú tortácskát nekünk találták ki! Nem gyors, és nem is diétára termett, de finom és látványos, ráadásul ajándékba is adható. És ami a legfontosabb: kisebb gyakorlattal rendelkező háziasszonyok is képesek összeállítani!

„A tart alapja olyan, mint a mézeskalács tésztája, amit karácsonykor sütünk, ezúttal azonban fűszerek nélkül, sok mézzel készítjük. Az erre púpozott színes trüffelkrémmel, gyümölcsökkel egy igen divatos desszertet lehet alkotni!” – magyarázza a cukrász, akitől azt is megtudjuk, azért kell sok mézet használni, hogy ne száradjon ki a tészta.

 Hozzávalók a tésztához

  • fél kg méz
  • 25 deka cukor
  • 25 deka vaj (ezeket össze kell olvasztani és hűlni hagyni)
  • 1 kiló liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál víz (ha szükséges)
  • 5 deka szitált kakaó
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 kávéskanál fahéj

Mindezt dolgozzuk össze a mézes masszával, tekerjük folpackba és pihentessük fél napig a hűtőben. A pihentetés után újra át kell gyúrni a tésztát, majd kisebb adagokban körülbelül három milliméter vastagságúra nyújtjuk, de csak az alját lisztezzük! Apró mozdulatokkal sodorjuk, hogy a teteje fényes legyen. Ez után jöhet a szaggatás! A töltéshez és a díszítéshez külön készíteni kell hozzá egy színes trüffelkrémet, amit ezúttal pirosra festettünk.

A trüffelkrém hozzávalói

  • 70 deka fehér csokoládé
  • 4 deci tejszín
  • ételfesték tetszés szerint (a három összetevő aránya nem, de a mennyisége változhat attól függően, hogy mennyi krémet szeretnénk kapni)

A krémet is érdemes egy nappal korábban elkészíteni és hűtőbe tenni, hogy felvegye a megfelelő állagot, és legyen tartása. Amikor a tészta megsült és kihűlt, vegyük ki a tepsiből, és habzacskó segítségével púpozzuk rá a trüffelkrémet! Készíthetünk többemeletes tartot is, ez már a fantáziánkra van bízva. Díszítésként jól áll neki a fehér habcsók, a színes csokoládé vagy bármilyen gyümölcs.

Virág nem csak egy hétre

A friss virágnak is megvan a varázsa, de annak is tudunk örülni, ha valami maradandót kapunk. A hölgyekről se feledkezzünk meg, ha ajándékról van szó, nézzük, milyen új trendek vannak a tartós virágkompozíciók világában! Ezek mostanában nagyon kelendők, olyannyira, hogy Ondrousek Andrea, a Manócska Kézműves Kuckó-Ajándék Kis és Nagykereskedés tulajdonosa mindig valami megrendelésen dolgozik.

„A szappanrózsa nagyon nagy divat, sokan rendelnek díszes dobozban vagy csak úgy külön, hogy egy különlegesen díszített fürdővel lepjék meg párjukat” – mutatja Andrea a rózsafejekhez megszólalásig hasonló darabokat, melyeknek ráadásul fantasztikus illatuk van!

Népszerűek a selyemből készült virágkompozíciók is, amiket dekoratívan rendeznek luxusdobozokba, hogy sokáig díszei legyenek a lakásnak. Egy-egy ilyen kompozícióba bonbon is kerül, így nemcsak illatos, de finom is a tartalom!

Reméljük, adtunk néhány ötletet! Már csak egy jótanácsot teszünk hozzá: mindenki örül a meglepetésnek, a lényeg, hogy szívből jöjjön, és ne csupán Valentin-napon!

A tart, avagy a modern mézeskalács készítése, valamint a szappanrózsa és más tartós virágötlet a következő videóban látható:

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek