Partly cloudy10 °C
2021. március 1. hétfő Albin
Menü
Házhozszállítás

Orbán Viktor: nem kell tovább szigorítani, 2-3 millió védett ember kell az éttermek, szállodák részleges nyitásához

Pénteken reggel a Kossuth Rádió műsorában Orbán Viktor miniszterelnök az újranyitás kilátásairól is beszélt.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában, többek között érintette az éttermek, szállodák, művelődési házak újranyitásának kérdését, az oltási tervet és online konzultációt is. 

Nem kell tovább szigorítani - jelentette ki a kormányfő, hozzátéve, ezt kifejezetten ellenezné is, már van annyi vakcina, hogy az ki tudja oltani az emelkedő fertőzésszámok negatív hatását, de be kell tartani a szabályokat.

Az oltási táblázat alapján, ha a kínai vakcinával is el tudnak kezdeni oltani, akkor húsvétig mindenkit be lehet oltani, aki regisztrált. Ez közel 2,5 millió ember, június elejéig pedig 6,8 millió embert tudunk beoltani - mondta Orbán Viktor. Jelenleg több mint 7000 oltóponton lehet megkapni a vakcinát.

A miniszterelnök kiemelte, a cél, hogy legyen elég védett ember, és akkor a szolgáltatások területén részlegesen meg lehet nyitni az éttermeket, szállodákat, művelődési házakat. Ehhez 2-3 millió védett ember kell, akkor lehetne megnyitni az éttermek teraszait.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár