Fair25 °C
2021. május 11. kedd Ferenc
Menü
Házhozszállítás

Székesfehérváron már a szállodai szolgáltatást nyújtó vállalkozások is pályázhatnak támogatásra

Az önkormányzat elkezdte a speciálisan az előadóművészeket segítő támogatási struktúra kidolgozását is - tette közzé kedden dr. Cser-Palkovics András.

"A koronavírus elleni vakcinák egyre szélesebb körű terjedésével, az oltottsági mutatók javulásával már egy kicsit optimistábban tekinthetünk a jövőbe, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy számos vállalkozás és munkahely még mindig veszélyben lehet a korlátozások miatt.

Önkormányzatunk ezért már január közepe óta folyamatosan dolgozik a gazdasági mentőcsomagon, melyet most újabb pontokkal egészítettünk ki" - tette közzé kedden dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A gazdasági mentőcsomag most ismertetett pontjai:

 • A „Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap” ezen támogatására immár a szállodai szolgáltatást nyújtó vállalkozások is pályázhatnak. A pályázat lényege, hogy ezek a vállalkozások megkapják a 2020. évi építményadójuknak megfelelő összeg (összességében mintegy 40 millió forint) legalább 40 %-át.
  Ebben az esetben is szeretnék azonban különösképpen honorálni azokat a vállalkozásokat, amelyek megtartották alkalmazottaikat, tehát a 40%-nak megfelelő támogatás 50 %-ra növelhető, amennyiben a vállalkozás megtartotta munkavállalói többségét. Fontos feltétel, hogy csak azok a vállalkozások pályázhatnak az Alap támogatására, amelyek építményadó-köteles ingatlanban működnek. Bizonyos speciális szállásadó vállalkozások – például a munkásszállók – nem jogosultak a pályázatra.
  Minden szükséges további információ megtekinthető ide kattintva
  illetve a pályázati felhívás és adatlap letölthető innen!
  A pályázat beadásának határideje: 2021. március 1.!

 • Az egyszeri, százezer forintos álláskeresési támogatást kiterjesztették mindazokra, akik mozikban, a rendezvényszervezésben, a játszóházakban és turisztikai szolgáltatásokban, valamint az edzőtermi szektorokban vesztették el állásukat. A támogatást azok vehetik igénybe, akik tavaly szeptember 1-je óta váltak munkanélkülivé és azóta sem találtak állást.

A tájékoztatóban a polgármester kiemelte, az edzőtermeket és játszóházakat üzemeltető vállalkozások megsegítését lehetővé tévő pályázat összeállítása már folyamatban van, és hamarosan ez is megjelenik, továbbá, hogy a vendéglátóhelyeket üzemeltető vállalkozások számára kiírt támogatási pályázatok beadási határideje 2021. február 22-e. Ehhez a kérelem és nyomtatvány elérhető ide kattintva.  

Önkormányzatunk elkezdte a speciálisan az előadóművészeket segítő támogatási struktúra kidolgozását, reményeim szerint nemsokára erről is beszámolhatok majd" - áll a tájékoztatóban.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • A járvány még nem ért véget - óvatosságra intenek!
  A járvány még nem ért véget - óvatosságra intenek!
 • Drágább lesz a gázolaj
  Drágább lesz a gázolaj
 • Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
  Nem nőhetnek a havi törlesztőrészletek a hitelmoratórium után
 • Óriási segítséget kaphatnak a civilek
  Óriási segítséget kaphatnak a civilek