11 hónapnál régebbi cikk

Müller Cecília: elkezdődött a koronavírus-járvány harmadik hulláma
·Frissenkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Müller Cecília: elkezdődött a koronavírus-járvány harmadik hulláma
·Frissenkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

A járvány harmadik hulláma már zajlik Magyarországon, hiszen a stagnálás után újra emelkedni kezdett a napi és az aktív fertőzöttek száma is – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

"A járvány harmadik hulláma már zajlik Magyarországon, hiszen a stagnálás után újra emelkedni kezdett a napi és az aktív fertőzöttek száma is" – válaszolt újságírói kérdésre Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

2853 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 394 023 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 104 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 035 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 301 363 fő, az aktív fertőzöttek száma 78 625 fő. 4021 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen.

Fejérben 134 újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így összesen 15 107 beteget találtak megyénkben a járvány kezdete óta.

Eddig 365 021 fő kapott oltást, közülük 141 023 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával).

Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is, így már összesen öt vakcina áll rendelkezésre Magyarországon.

Ma újabb AstraZeneca-vakcina szállítmányt várunk és elindult az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció is.

Borítókép: Facebook/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek