3 évnél régebbi cikk

Szerda éjfélig lehet visszaváltani a márciusi helyközi bérleteket
Szerda éjfélig lehet visszaváltani a márciusi helyközi bérleteket

Kezelési költség nélkül visszaváltják a márciusi busz és vasúti bérleteket. A szolgáltatók teljes egészében visszafizetik az árát azoknak az utasoknak, akik ezt legkésőbb március 10-én éjfélig kérik.

Sokaknak vált feleslegessé a márciusra megváltott utazási bérlet az otthoni munkavégzés miatt. Számukra a helyközi járatokra szóló egész vagy félhavi bérlet árát visszaadják a közlekedési társaságok.

Amennyiben az utas március 10-én 24:00 óráig jelzi visszaváltási igényét, a  március első félhavi bérlet árának 100%-át visszatérítik. A félhavi bérleteket az Üzletszabályzat szerint váltják vissza. Aki túllépi a határidőt, igényét visszautasítja a társaság. A dolgozók a bérleten szereplő azonosító számmal ellátott okmány felmutatásával, a diákok a diákigazolvány vagy diákigazolványt helyettesítő igazolás felmutatásával kaphatják vissza bérletük árát.

A gazdasági társaságok, intézmények, szervezetek részére a szolgáltató csak az igénylő szervezet kérésére és számára téríti meg az összeget, a kezelési költség levonása egyedi elbírálás alapján történik.

A bérletek visszaváltása személyesen már előre kitöltött kérelemmel, elektronikus vagy postai úton kezdeményezhető. Visszaváltáshoz letölthető a Volánbusz honlapján található Menet- és bérletjegy visszaváltási igénybejelentő.

Személyes visszaváltásnál az előre kitöltött kérelmet a bérlettel együtt abban a pénztárban adhatja le az utas, ahol bérletét vásárolta. Postai úton a dokumentumot kinyomtatva, kitöltve valamint a bérletszelvény eredeti példányát mellékelve kell beküldeni. A  postai feladás kelte legkésőbb március 10-e. A címzéshez mindenki keresse ki ezen az oldalon azt a pénztárt, ahol a bérletét vásárolta és annak a címét írja a borítékra.

A visszaváltás az online megváltott bérlet esetében a banki tranzakció visszafordításával történik, így mindenképpen annak a bankszámlának a tulajdonosa kapja vissza az összeget, aki megváltotta a bérletet. A mobilon vásárolt bérletet az érvényesség kezdete előtt az alkalmazásban lehet visszaváltani. Érvényességi időn belül az internetes@volanbusz.hu elérhetőségre jelezzék visszaváltási igényüket.

A MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiban vásárolt bérletek árának visszatérítését a pénztáraknál vagy ügyfélszolgálatokon személyesen és levélben (MÁV-START Zrt. Ügyfélszolgálat 1426 Budapest, Pf.: 56.) nyújthatja be az igénylő.  A bérlet értékét minden esetben a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

A MÁV applikáción megváltott bérletek árának visszaigénylését az utasok elektronikus úton -  az utas nevét és bérletszámát az eszrevetel@mav-start.hu címre megküldve - nyújthatják be. A visszatérítés a vásárláskor használt kártyához kapcsolódó bankszámlára történik.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek