3 évnél régebbi cikk

Soron kívül oltják be azokat az iskolai, óvodai, bölcsődei dolgozókat, akik hétfő éjfélig regisztrálnak
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Soron kívül oltják be azokat az iskolai, óvodai, bölcsődei dolgozókat, akik hétfő éjfélig regisztrálnak
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs pénteki tájékoztatóján beszélt az iskolai, óvodai, bölcsődei dolgozók oltásának menetéről.

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta, jövő héten indul az oktatásban dolgozók oltása. Hétfő éjfélig regisztráljanak azok az iskolai, óvodai, bölcsődei dolgozók, akik eddig nem tették meg, eddig a pedagógusok 55 százaléka regisztrált már. 

Kétkörös lesz a pedagógusok oltása: az oktatásban dolgozók között elsőként a március 24-ig regisztráltakat oltják be, ők SMS-t fognak kapni. A regisztráció során megadott lakcímhez közeli oltópontokon kaphatják meg a vakcinát. Azoknak, akik a megadott időpontra nem tudnak megjelenni, később lehetőségük lesz az oltást megkapni.

"Aki egy hónap múlva gondolja meg magát, azt nem fogjuk tudni soron kívüli oltásban részesíteni" - figyelmeztetett az államtitkár.

A második körben a március 24-e után regisztráltak kerülnek majd sorra.

A várandósok oltásával kapcsolatban Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt. Elmondta, az ajánlás szerint az mRNS-vakcinákkal olthatók a várandósok, tehát Pfizerrel és Modernával. A védőoltás első adagját a várandósság 12. hete után kell beadni, a másodikat pedig a szülést követően.

Borítókép: Facebook/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek