3 évnél régebbi cikk

Félelmeket old, enyhíti a fizikai fájdalmakat - az ásványok használatáról ad tanácsot a székesfehérvári Berki Tünde
Fehérvár Médiacentrum fotója
Aura Kristály Szalon
Félelmeket old, enyhíti a fizikai fájdalmakat - az ásványok használatáról ad tanácsot a székesfehérvári Berki Tünde

Az ásványékszereknek egyre nagyobb divatja van. A természet kincsei színpompásak, gyönyörűek, méltó kiegészítői lehetnek bármilyen öltözéknek.  Népszerűségüket nem csak páratlan szépségüknek köszönhetik, gyógyító hatásuk már évszázadok óta ismert. Az ősi kultúrák is alkalmazták különböző betegségek kezelésére.

Mindannyian vágyódunk a nyugalomra, a harmóniára, arra, hogy elménk ne zakatoljon folyton folyvást, lelkünket ne nyomják súlyos zsákként a mindennapi gondok és teendők. Ha nem tudjuk saját magunk lecsillapítani gondolatainkat és érzéseinket, nincs türelmünk meditációra, mantrázásra, akkor ott vannak a kristályok, a gyógyító kövek.

Berki Tünde a székesfehérvári Aura Kristály Szalon vezetője elmondta, hogy a fizika törvényei szerint minden test saját rezgéssel rendelkezik, így az ásványok is. Ha valaki valamilyen betegségben szenved vagy szorong, stresszes, depressziós, akkor az ő aurájában negatív rezgések vagy blokkok alakulnak ki. Az ásványok, jótékony rezgéseik által képesek pozitív hatást kifejteni és semlegesíteni ezeket a káros energiákat. Az ásványok testileg és lelkileg is képesek segíteni bennünket abban, hogy harmóniában élhessünk.

Tündéhez 14 éves korától közel áll a gyógyítás. Egészségügyi szakközépiskolába járt, az érettségi után a székesfehérvári, később budapesti kórházakban dolgozott. 2012-ben váltott pályát és kanyarodott a kristályok világa felé. Először csak ékszerek készítésével és esztétikai bemutatásával foglalkozott, majd megtanulta a kristályterápiát, amelyet azóta is gyakorol. Folyamatosan képzi magát,  elsajátította a frissítő svédmasszázs után a nyirokmasszázst, a Holistic Pulsing kezelő tanfolyamot és a LomiLomi masszázst.

Érdeklődésemre, hogy a jelenlegi, pandémiás időszakra milyen ásványokat javasol, Berki Tünde a rózsakvarcot, aventurint és az akvamarint ajánlotta.

Akvamarin

Nevének jelentése: aqua marina-tengervíz/olasz, latin/
A berill drágakőcsoportba tartozik. Brazíliában a legnagyobb, 110kg-os akvamarint találtak. A legenda szerint, Poszeidón Isten képét faragták rá az akvamarin amulettekre, így védte a tengerészeket. (Ma nukleáris üzemanyagként is használják az iparban, a berilliumot, mint a neutron áramlás szabályozására.) Mítosza: színváltozása segít különbséget tenni az igaz és a hamis, barát és ellenség között. Spirituális hatása: tisztánlátás, így fokozza a médiumi fogékonyságot. Lelki hatás: a körforgás, a kezdetek és a befejeződések elfogadását támogatja. Mentális hatása: összerendezettség és mértékletesség. Fizikai síkon, segíti a pajzsmirigy működését, a hipofízis - ezáltal a hormonrendszer - szabályozását. Az immunrendszer túlzott aktivitását mérsékli, ezáltal az autoimmun folyamatokat mérsékli.

Aventurin

Nevének jelentése: aventura - véletlenszerűen. Ez utal arra a véletlenül megjelenő csillámra, amely a zöld aventurin esetében a fukszit játékos megjelenése. Spirituális hatása: merjünk álmodni. Lelkileg, ellazít, nyugtat, elcsendesíti a bennünk hullámzó érzelmeket. Mentálisan összeszedetté és nyitottá tesz, segít befogadni a kívülről érkező impulzusokat. Fizikai síkon gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, megnyugtat és regenerál. Zsíranyagcserére jó hatással van, ezáltal a koleszterinszintet is csökkenti.

Rózsakvarc

Bányászatának világelső helyén Madagaszkár áll. Több száz kilogrammos mennyiségben bányásszák. Színét a kvarcban jelenlévő titán adja.Spirituális hatása, a gyengédség, szeretetteljes béke állapota, amely legyőzi a kemény, erőteljes, olykor erőszakos viselkedést. Lelkileg ez a romantikus kő empatikussá, nyitottá és érzékennyé tesz. Mentálisan megnyugtató, lazító és fájdalomcsillapító hatású. Fizikai síkon harmonizálja a vérnyomást, a vércukrot, csökkenti a feszültséget-stresszoldó. Gyulladáscsökkentő, tonizálja a bőrt, segíti a szövetek közötti véráramlást, ezáltal a hidratációt. Lakásban vagy egy térben elhelyezve azt tartják róla, hogy az elektroszmogot, radioaktív sugárzást elnyeli, árnyékolja a föld alatti vízereket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek