2 évnél régebbi cikk

Tanulni sohasem késő! - Online konferencia az 50 év felettiek digitális vállalkozói készségeinek fejlesztése érdekében
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Tanulni sohasem késő! - Online konferencia az 50 év felettiek digitális vállalkozói készségeinek fejlesztése érdekében

2021. április 13-án rendezte meg a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és az Innoskart Vállalkozásfejlesztési Nonprofit Kft. az eDigiStars projekt nemzetközi online konferenciáját.

A konferencia olyan hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, módszerek bemutatására irányult, amelyek a projekt célcsoportjának digitális készségfejlesztését és munkaerőpiaci helyzetének megerősítését célozták.

Az eseményen osztrák, bolgár és magyar szakemberek mutatták be, hogy az egyes országokban milyen kezdeményezések vannak az 50 év felettiek munkaerőpiaci lehetőségeinek javítására, és közösen megvitatták, hogy tapasztalataik miként építhetők be az eDigiStars projektben résztvevő országok jelenlegi gyakorlataiba, képzési programjaikba.

Claus Jungkunz a felső-ausztriai térségben működő, a célcsoportot segítő hálózatokról beszélt, Ilin Dimitrov a bolgár turisztikai szektorban végbemenő digitalizációs folyamatot mutatta be, Körmendy Gál a digitális készségfejlesztés hazai helyzetét és kihívásait elemezte, Tihanyi Zoltán az Európai és Nemzetközi Számítógép-használói Jogosítvány szerepét hangsúlyozta, Dorner Attila pedig a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet tevékenységét ismertette.

A rendezvénybe bekapcsolódó közel 80 néző Szaplonczay Orsolya és Bende Csaba előadásából átfogóan megismerhette azt a makroregionális stratégiát, valamint az ehhez kapcsolódó eszközöket, amelyek segítségével a partnerség fejleszteni kívánja az 50 év felettiek digitális készségeit Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Romániában, Szlovéniában, Ukrajnában és Magyarországon.

A projektről további információt talál a http://www.kdriu.hu/e-digistars/ oldalon, illetve visszanézheti a rendezvény videofelvételét is.

A projekt a Duna Transznacionális Programból az Európai Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Magyar partner részvétele a projektben a Magya Állam társfinanszírozásával valósul(t) meg. Project co-fundedby European Union funds (ERDF, IPA, ENI).

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek