2 évnél régebbi cikk

A kristályok energiája meggyorsíthatja egészségi és mentális állapotunkat
A kristályok energiája meggyorsíthatja egészségi és mentális állapotunkat

Berki Tünde a székesfehérvári Aura Kristály Szalon vezetője 2012 óta foglalkozik kristályokkal, gyógyít, ékszereket készít belőlük. Sorozatunk első részében az akvamarin, aventurin és a rózsakvarc erejét és felhasználási területeit osztotta meg velünk, most az amazonitról, a fluoritról és a hegyi kristályokról hallhatunk tőle.

Az ásványok az élet minden területén jelen vannak. A levegőben kavargó porban éppúgy megtalálhatjuk a kvarckristályokat, mint az út menti homokban. Említhetném a kősót (nátrium- klorid) is, amely nélkülözhetetlen szervezetünk számára Vagy ott van a szilícium, amely nélkül nem működnének a számítógépeink vagy épp a mobiltelefonjaink.

Az ásványok alkalmazása az ősidőkre nyúlik vissza. Az ősemberek vágóeszközeiket és dárdahegyeiket obszidiánból, vulkáni üvegből pattintották. Az ókorban pedig már ékítésre és amulettként használták. A legenda szerint Atlantiszon kristályokkal gyógyítottak. (Azt viszont ne felejtsük el, hogy a kövek alkalmazása nem helyettesítheti az orvosi kezelést, a gyógyulásunk meggyorsításában viszont nagyon hatásos lehet.)

Amazonit

A Rio Negrói nőkről kapta a nevét, akik férfiak nélkül élték életüket. Más néven mikroklin a neve, ami utal kristályszerkezetére. A mikro, kicsi és a klin-hajlást jelent. Ezáltal megérthetjük a hatását is, hiszen a sorsunk és a változások elfogadását támogatja, segít megérteni a mélyebb összefüggéseket, amelyek a láthatatlan térben zajlanak. Fizikai síkon izomfájdalmak és vírusfertőzések tüneteinek enyhítésére alkalmas, segíti a szülést, a méhszáj tágulását. Lelkileg a hangulatingadozást harmonizálja, oldja a bánatot, haragot, félelmet. A mindennapokban kerámiák finom csiszolásához használják.

Fluorit

Ha szeretnél egy kristályt, amely világossá teszi a napjaidat, az elmédet, az életedet, válaszd a fluoritot. Neve a latin fluere (folyni) szóból származik és utal arra az aspektusunkra, hogy hagyjuk folyni a dolgokat, az életet, sorsunkat. Megtanít, hogyan tudunk rendet teremteni külsőleg és belsőleg, támogatja a koncentrációt, ezért szívesen ajánlom vizsgaidőszakban, a tanulási folyamatok támogatására.

A merev gondolkodásmódot átalakítja. Fizikailag erősíti a fogakat, csontokat, támogatja a tüdő, a légutak és a nyálkahártyák regenerációját. Életünkben nap, mint nap használjuk, a teflon bevonatú főzőedények fluor bevonattal vannak kezelve, de az ivóvíz fluor kezelése is fluorittal történik. Az acélgyártásban fluorsavat állítanak elő belőle, a nagy oktánszámú üzemanyagok gyártásánál pedig katalizátor.

Hegyi kristály

Mesterkristályunk, amiről órákat tudnék mesélni, ez a szilícium-dioxid alapú kristály, amelynek a keménysége azonos a gyémántéval. Ez az információs adatbázis ősidők óta hordozza azokat az információkat, amelyek az emberiség szempontjából nagyon fontosak és jelentőségteljesek. Lásd a Mitchell-Hedges Kristálykoponya.

A hegyi kristály a kristályok Szent-Grálja, a mesehősök és a valóság elsődleges prioritású varázsköve, amely megváltoztatja az életedet. Minden szinten és minden értelemben kristálytiszta, magas frekvenciájú rezgést bocsát ki magából, amely hatással van az összes sejtre, szervre és szervrendszerre. Tisztít, méregtelenít és energiával tölt fel, az aurát - más néven biomágneses rétegünket - megsokszorozza. Mire használják még napjainkban? Ultrahang készülékek, televíziók, sonárok, piezo gyújtók, kvarcórák és oszcillátorok, lencsék, prizmák előállításában.

Borítókép: Berki Tünde
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek