2 évnél régebbi cikk

Gulyás Gergely: augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány a különböző szolgáltatások igénybevételéhez
Gulyás Gergely: augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány a különböző szolgáltatások igénybevételéhez

A koronavírus-járvány miatt újabb lazítással kapcsolatos döntések nem születtek a szerdai kormányülésen.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, a kormány szerdán a vírushelyzetet tárgyalta meg és megállapították, hogy az oltásoknak köszönhetően sikerült a harmadik hullámot megtörni. A felnőtt lakosság közel 53 százalékát sikerült beoltani, ennek volt köszönhető a fokozatos nyitás és a szabadság visszaszerzése. Ez még nem teljes, de a beoltottak visszakaphatják a megszokotthoz közeli életüket.

A járványügyi korlátozások ugyanakkor a védettséggel nem rendelkezők számára augusztusig biztosan fennmaradnak. Továbbra is kell majd a védettségi igazolás a koncertek, fesztiválok, éttermek és szállodák látogatásához.

Gulyás Gergely kiemelte, a héten nagy Pfizer-szállítmányra nem lehet számítani: 330 ezer adag érkezik, de ennek többsége a második körös oltáshoz kell, illetve a fiatalok oltásához különítik el. A jövő héttől Pfizer-vakcinából 130-180 ezer adag érkezhet első oltásra, amihez jöhet 30-40 ezer adag Moderna.

A nyári utazásokkal kapcsolatban kiemelte, a kétoldalú megállapodásoknak köszönhetően mai tudásuk szerint nem lesz akadálya függetlenül attól, ki melyik vakcinával oltatta be magát. A nyári táborok megtartásának lehetőségeiről és feltételeiről májusban dönt majd a kormány. 

Borítókép: Facebook/Magyarország Kormánya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek