2 évnél régebbi cikk

Leszakadt a mennyezeti vakolat egy része a Munkácsy egyik tantermében
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Leszakadt a mennyezeti vakolat egy része a Munkácsy egyik tantermében

Levált a mennyezeti vakolat egy része hétfőn délután a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. Senki sem sérült meg, a gyerekek tanári felügyelettel épp az udvaron tartózkodtak, amikor a vakolat egy része levált a mennyezetről. Emiatt jelenleg nem használható az informatika szaktanterem.

Török Szabolcstól, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatójától megtudtuk, hogy hétfőn 13 óra 40 perc körül a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola informatika szaktantermében a mennyezeti vakolat egy része körülbelül 2 négyzetméteren levált, és jelentős kárt okozott a szaktanterem hátsó részében. Szerencsére senki sem sérült meg, a gyerekek nem voltak bent.

„A tanulók tanári felügyelettel az udvaron tartózkodtak, a lezuhant vakolat a több számítógép állomást beterített. Személyi sérülés nem történt. A pedagógusok a tanulókat a nap további részére biztonságos helyre kísérték” - mondta el Török Szabolcs.

Az igazgató azt is elárulta, hogy a Székesfehérvári Tankerületi Központ azonnal elindította a szükséges munkálatokat. A tanterem mennyezetének még üres részeit is feltárták, ahol szükséges volt, további vakolatot távolítottak el. A kárfelmérés jelenleg is zajlik, a teljes helyreállítás összegét még nem lehet meghatározni, ugyanakkor a javítási munkák soron kívüli elvégzése garantált.

Az iskola igazgatója módosította a tanterem-beosztásokat. „Tekintettel arra, hogy a tanterem jelenleg nem használható, az iskola igazgatója terembeosztás-változásokkal biztosította a folyamatos szakmai munkát, hogy a diákok teljes biztonságban tanulhassanak. Emiatt hat nyelvi tanórának a Nemes-Nagy Ágnes Kollégiumban biztosítanak termet, amelyeket nem tud az iskola épületében elhelyezni” - tudtuk meg Török Szabolcstól.

Az intézményben jelenleg ezzel párhuzamosan egy EFOP-os pályázatból komoly felújítási munkák zajlanak. „ A fejlesztésen belül az intézmény tornaterét újítjuk fel, valamint egy akadálymentes vizesblokkot alakítunk ki, az érintett vizesblokk átépítésével együtt. Az iskola belső udvarát is megújítjuk” - tájékoztatott a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek