2 évnél régebbi cikk

Koronavírus: tovább csökkent a kórházban ápoltak és a lélegeztetésre szorulók száma
Koronavírus: tovább csökkent a kórházban ápoltak és a lélegeztetésre szorulók száma

A koronavírus elleni vakcinával első körben beoltottak száma már 4 millió 483 ezer fő.

A koronavírus.gov.hu pénteki tájékoztatása alapján 1190 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 796 390 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 

Az elmúlt napon 33 új Fejér megyei koronavírus fertőzöttet regisztráltak.

Elhunyt 71 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 041 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 608 891 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 158 458 főre csökkent. 2612 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 338-an vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 483 598 fő, közülük 2 626 857 fő már a második oltását is megkapta. 

Már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra és 80 százalékuk meg is kapta azt. Folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket kérik, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot! Ma indul az SMS-ben értesítettek Pfizer-oltása is a kórházi oltópontokon.

Az SMS-t kapott regisztráltak továbbra is tudnak online időpontot foglalni Pfizer-oltásra, emellett minden érvényes regisztrációval rendelkező továbbra is tud Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat foglalni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek