2 évnél régebbi cikk

3 jó film, amit egyszer mindenkinek meg kéne néznie
·Filmmozi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
youtube
3 jó film, amit egyszer mindenkinek meg kéne néznie
·Filmmozi·Utolsó frissítés: undefined

A nyár és a szabadság remek alkalom arra, hogy a könnyed romantikus komédiák helyett valami igazán jó, tartalmas filmet nézzünk. Mutatunk hármat, amit egyszer mindenkinek meg kellene néznie.

Élősködők

Modern kori kapitalizmuskritika némi fekete humorral fűszerezve. A történet alapja, hogy szegény szöuli család, hogyan próbál egyik napról a másikra megélni. Az ellentmondás a történetben az, hogy mindegyik családtag valamiben nagyon tehetséges, de mivel a társadalom peremén állnak mégsem tudnak érvényesülni, ezért folyamatosan ügyeskedniük kell. A nagy lehetőséget az hozza meg, amikor a fiú bekerül egy gazdag családhoz, és minden eszközt bevet, hogy a szüleinek és a húgának állást tudjon szerezni.

Kapcsolódó
Élősködők: egy okos film a szegényekről a gazdagoknak és a gazdagokról a szegényeknek

Nehéz ráhúzni egy zsánert az év meglepetésfilmjére: az Élősködők (Parasite) a semmiből jött, mégis 2019 egyik legjobban sikerült vígjátéka, társadalomkritikája, thrillere és slasher horrorja lett - egyszerre. Aki unja a képregényfilmek és tucatszagú folytatásos marketingmozik szagát, vegyen friss levegőt. Ez a dél-koreai film ugyanis - közhelyes kifejezés, de ebben az esetben igaz - egy igazi remekmű lett. Akkor ez egy művészfilm? Dehogy.


A szabadság útjai

Ez a film ott kezdődik, ahol a romantikus vígjátékok véget érnek. Kate Winslet és Leonardo DiCaprio kapcsolatának már fojtogatóan realistán mutatja be, hogyan válik a csillogó szemű szerelmespárból megkeseredett házas és hogyan lehet (már ha lehet) a mindennapi mókuskerékből szabadulni.

Egy nap

Szilágyi Zsófia filmje is a szabadság, család, a napi rutin kötelesség kérdéskörét járja körbe. A film Anna (Szamosi Zsófia), egy átlagos, háromgyerekes anya egyetlen napját mutatja be. Anna sokszor a lehetetlennel is megküzdve viszi a gyerekeket balettra, sportra oviba, iskola. Sapkát húz, orrot szív, egy lopott félórában bevásárol, de csak szigorúan a sárga címkésekből, mert hó vége van. És közben próbál a munkahelyén is helyt állni meg a házasságát is egybentartani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek