2 évnél régebbi cikk

Fogadj örökbe egy fát Székesfehérváron a kánikulában
·Zöldhőség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Fogadj örökbe egy fát Székesfehérváron a kánikulában
·Zöldhőség·Utolsó frissítés: undefined

Az elmúlt időszak elképesztő hősége minden élőlényt megviselt - a növényeket különösen. Fehérváron csak a frissen ültetett fiatal fából 1100 van, amelyekre különösen figyelni kell. Mi is segíthetünk életben tartásukban.

Székesfehérváron 24 páros, azaz 48 városgondnoksági munkatárs dolgozik folyamatosan azon, hogy városszerte locsolják a növényeket a közterületeken: öntözik a villanyoszlopokon található virágokat, a belvárosban a virágoszlopokat és a dézsás növényeket, töltik a mintegy 1100 darab öntözőzsákot a fiatal fáknál, illetve az egynyári és az évelő virágok ágyásait is locsolják - írja a Városgondnokság oldala.

Öt egy köbméteres víztartályú kisteherautóval, négy két, illetve három köbméteres víztartályú nagyobb autóval, továbbá a nagy ötezer literes öntözőautóval - mindegyik fedélzetén egy sofőrrel és egy öntözőemberrel - folyamatosan megy a közterületi növények locsolása.

A Városgondnokság az uszoda mellett rendelkezik egy nagy kapacitású kúttal, és ennek a vizével töltik a kilenc, folyamatosan dolgozó öntözőautót. 

Az elmúlt időszakban tapasztalt különös hőségben azonban néha még ez sem elegendő, így mi is tudunk segíteni abban, hogy a környezetünkben élő növényeket éltben tartsuk a kánikulában, amelyre minden bizonnyal az idei nyáron még lesz példa.

A városgondnokság kéri, ha valakinek van kapacitása arra, hogy a lakókörnyezetében öntsön vizet a növényekre, esetleg látja, hogy az öntözőzsákok leürültek, adjon vizet a növényeknek, meghálálják!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek