2 évnél régebbi cikk

Dugó nélkül folytatódik Fehérvár és Kisfalud között a kerékpárút építése
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fiers Gábor
Dugó nélkül folytatódik Fehérvár és Kisfalud között a kerékpárút építése

Közlekedési káosz után szervezetten folytatódik a Budapest-Balaton kerékpárút építése. Ettől függetlenül érdemes elkerülni a területet, különösen a Velencei-tó és Budapest irányába haladóknak.

Két hét leállás után mától folytatódik a Budapest-Balaton kerékpárút építése Székesfehérvár és Kisfalud között. A június 21-én megkezdett, majd másnaptól ideiglenesen felfüggesztett munkálatok sosem látott, több kilométeres dugót eredményeztek a Budai úton.

Kapcsolódó
Hatalmas dugó van a Budai úton

Több kilométeres dugó alakult ki a Budai út Székesfehérvárról kivezető szakaszán. A hatalmas torlódás nagyjából a Köfém lakóteleptől kezdődik és majdnem Kisfaludig tart.

A kivitelező újragondolta a forgalomterelést, mi pedig kipróbáltuk, hogyan sikerült az új megoldás. Egyelőre úgy tűnik, hogy jól, ugyanis a hétfő délutáni csúcsidőben egyáltalán nem alakult ki torlódás a városból kifelé vezető úton: mint kés a vajon, úgy lehetett normális tempóban kihajtani a Budai úton. 

A városból kifelé, az 7-es főút és az M7-es autópálya irányába haladó forgalmat végül a kisfaludi lehajtó magasságában terelik le egy részben frissen aszfaltozott mellékútra, ami néhány száz méteren keresztül halad, majd röviddel az M7-es lehajtó előtt egy éles kanyarral tér vissza újra a főútra.

Ettől függetlenül aki teheti, kerülje el az útvonalat, mert hétfő délután a terelőúton libasorban közlekedő autók olyan porfelhőt vertek fel, amit a legkomolyabb szaharai szélvihar is megirigyelhetne. A kocsijuk külsejére érzékenyebb autósok szinte biztosan egy kiadós mosással folytathatják a napot a kalandos zötykölődés után.

Az ellenkező irányból, vagyis a Velencei-tó vagy az M7-es Székesfehérvár-Kelet lehajtója irányából érkezőknek még ennyi kényelmetlenséggel sem kell számolni: a megszokott útvonalat egy idő után egysávosra szűkítik röviddel a városhatárt jelző tábla előtt, de ottjártunkkor itt sem alakult ki nagyobb fennakadás.

A 7-es főút Székesfehérvárra bevezető szakasza

Fiers Gábor

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek