2 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: augusztus 1-től felvehető a harmadik oltás, az egészségügyi dolgozóknak kötelező beoltatni magukat
·Hírekoltás·Utolsó frissítés: undefined
Orbán Viktor: augusztus 1-től felvehető a harmadik oltás, az egészségügyi dolgozóknak kötelező beoltatni magukat
·Hírekoltás·Utolsó frissítés: undefined

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában ismertette a legfrissebb kormányzati döntéseket. 

A miniszterelnök elmondta, a harmadik oltást illetően a vélemények megoszlanak, hogy kell-e, vagy sem. A WHO is bizonytalanságot sugalló közleményt tett közzé ma hajnalban. 

Orbán Viktor azonban felhívta a figyelmet arra: félni nem kell tőle, olyan véleményt nem ismerünk, hogy ártana. Az emberek biztonságérzetét növeli, ha megkapják, akkor miért ne kapnák. 

"Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de a második oltás után azt ajánljuk, hogy teljen el 4 hónap, ezt mondják a szakemberek. Az oltást beadó orvos ettől eltérhet." - mondta a miniszterelnök.

Igyekeznek leegyszerűsíteni az adminisztrációt, így a harmadik oltást ott lehet felvenni, ahol az előző kettőt megkapták. Időpontot kell kérni, de korosztályok szerint nem lesznek besorolva az emberek. 

"Van elég oltóanyag, az orvos dönt róla, hogy milyen oltóanyag legyen a harmadik vakcina. 
Itt is egymással versenyző elméletek vannak, meg ott van még a gyógyszergyártók érdeke is. 
Augusztus 1-től lehetséges a harmadik oltás felvétele" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet: Magyarország még mindig az egyik, vagy talán a legbiztonságosabb ország átoltottság tekintetében. A teljes védettséget eredményező második oltást nagyobb arányban kapták meg a magyarok, mint például Nagy Britanniában vagy Németországban. 

"A kényszerítésnek nem vagyunk híve, egy helyen tettünk kivételt: az egészségügyi dolgozóknak kötelező lett az oltás. - tette hozzá.  - Korábban is voltak olyan oltások, amik az egészségügyi dolgozóknak kötelezőek, hiszen rengeteg beteggel érintkeznek."

A be nem oltott idősek vannak a legnagyobb veszélyben, így őket személyesen próbálják rávenni, hogy ne kockáztassák az életüket. Háziorvosok, rezidensek keresik fel őket. 

A 16 és 18 év közöttiek átoltása sokunkat meglepő módon elég gyorsan haladt, ebből is látszik, hogy igenis komolyak és felelősségteljesek. 

A 12-15 éveseknek a tanévkezdés előtt az iskolákban is lesz lehetőség az oltás felvételére. 

Borítókép: Facebook/Kossuth Rádió
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek