2 évnél régebbi cikk

Nyílt levélben bírálta Szigli István képviselőt Cser-Palkovics András
·KözéletCser-Palkovics András·Utolsó frissítés: undefined
Nyílt levélben bírálta Szigli István képviselőt Cser-Palkovics András
·KözéletCser-Palkovics András·Utolsó frissítés: undefined

Nyílt levélben szólította fel Szigli István képviselőt Cser-Palkovics András polgármester, hogy tartsa be a képviselői esküjében foglaltakat, értekezzen, fogalmazzon és szolgáljon úriemberhez, képviselőhöz, Székesfehérvárhoz méltó módon!

A polgármester közösségi oldalán azt írta, hogy Szigli István az elmúlt időszakban sorozatosan tett olyan kijelentéseket, megjegyzéseket Facebookon, melyek egy magánszemély tollából is minimum kínosak lennének, udvariatlanok és helytelenek, önkormányzati képviselőtől pedig teljesen vállalhatatlanok. 

„Ez a sorozat Juhász Zsófia intézményvezető asszony személyét érintő támadásokkal és minősítgetésekkel indult, melyeknek, ha volt is valaha Ön által vélelmezett szakmai alapja, mostanra csak a személyeskedés, az Ön sértettsége nyilvánvalók ezekből. 

Még ezeknél is aggasztóbb volt azonban látni, hogy Ön városunk egy polgárát küldte volna “haza” származása alapján Németországba, mivel a hölgy nem értett Önnel egyet. Egy városi intézményvezetőt támadni egy dolog, még ha helytelen hangnemben is, egy magánszemélyt teljesen más. Székesfehérváron senkinek sincs joga valakit származása miatt kiutasítani ebből a közösségből, különösen nem egy városrészi képviselőnek, akinek elsődleges feladata, hogy minden polgár számára otthonná tegye a választókerületét. Számos felháborodott állampolgári megkeresést is kaptam az ügyben. 

A harmadik eset pedig, mely az én megítélésemben túlmegy minden határon, az egy önkormányzati tisztviselő hölgy Facebook képe alá fűzött komment, melyben ön azt írja: “túl sok rajtad a ruha.” Nem hiszem, hogy magyarázatra szorulna, miért tartom ezt teljesen vállalhatatlannak, képviselőhöz, de civil polgárhoz, férfihoz is méltatlannak.” - fogalmazott Cser-Palkovics András, majd tisztelettel, de nyomatékosan felszólította Sziglit, hogy tartsa be a képviselői esküjében foglaltakat, értekezzen, fogalmazzon és szolgáljon úriemberhez, képviselőhöz, Székesfehérvárhoz méltó módon! 

„Úgy vélem, helyes lenne ezekért az elfogadhatatlan kijelentésekért nyilvánosan elnézést kérnie. 
Tisztelt Képviselő Úr! 
Ne rombolja le mindazt, amit magáról, az évtizedek óta eredményesen képviselt városrészben felépített!” - írta posztjában a polgármester.

Szigli István a polgármester nyílt levelére közösségi oldalán kért elnézést minden honfitársától, akiket valamilyen módon megbántott. A képviselő arra kért mindenkit, ha a jövőben előfordulnak kisebb-nagyobb konfliktusok, akkor azt ne nyilvánosan, hanem személyen oldják majd meg.

Borítókép: Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek