2 évnél régebbi cikk

Megegyezett Velence és az EFOTT
·KözlekedésEFOTT·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMegegyezett Velence és az EFOTT
·KözlekedésEFOTT·Utolsó frissítés: undefined

Velence önkormányzatának képviselői és az EFOTT szervezői az elmúlt napon közös, kompromisszumos megoldásra jutottak, amelynek értelmében a Sukorón rendezett fesztivál Velence irányából is megközelíthető lesz.

Az előzetesen lezárt Evezős utat Velence önkormányzata megnyitotta, így az újra rendelkezésre áll a gyalogosok és kerékpárosok számára, továbbá a teherforgalom is ezt a nyomvonalat fogja használni - olvasható az EFOTT közleményében.

Az autóval érkezőknek az M7-es autópályán a pákozdi lehajtót érdemes választaniuk - itt hamar meg tudják közelíteni a sukorói szabadstrand félszigetét, ahol a szervezők ingyenes és szabályos parkolási lehetőséget biztosítanak. Onnan folyamatosan közlekedő buszok szállítják be a látogatókat a fesztivál területére.

A megegyezés következtében a rendezvény szervezői növelik mind a forgalomirányítással, mind a parkolással foglalkozó csapatok létszámát. Budapestről a vonat Kápolnásnyékre szállítja az efottozókat, ahonnan fesztiválbusz viszi őket a rendezvényre.

Az EFOTT stábja igyekszik a lehető legnagyobb mértékben ügyelni a tisztaságra, Sukoró és Velence városában egyaránt, és ugyanerre kéri a látogatókat is. A fesztivál területén kívüli úgynevezett vonulási utakon az eddiginél is több szemetesedényt, illetve mobil illemhelyiségeket helyeznek el, és azok tisztításáról folyamatosan gondoskodnak, amiképpen a környéken történő szemétszedésről is.

Ezenkívül a szervezők idén is határérték alatt tartják a zajszintet, és mindkét település önkormányzatának honlapján közzéteszik azt a telefonszámot, amelyen az esetleges kellemetlenségeket a lakosok jelezhetik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek