2 évnél régebbi cikk

Az öt legjobb fehérvári ajándék
·Vásárlásajándék·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Az öt legjobb fehérvári ajándék
·Vásárlásajándék·Utolsó frissítés: undefined

Akár a hozzánk látogatókat, akár magunkat lepnénk meg valami igazán fehérvári szuvenírrel, a gyerekektől a felnőttekig mindenkinek találunk kedvére valót.

A Királyi Napok alatt még inkább Fehérvárra hangolódunk. Ha nap mint nap járjuk is városunk utcáit, most akkor is kicsit másként, ünnepélyesebben tekintünk rá. S talán kedvünk támad egy apró szuvenírrel emlékezetessé tenni ezt az időszakot, akár a magunk, akár hozzánk érkező családtagjaink, ismerőseink számára. De ha látogatóba készülünk, és valami igazán fehérvári jellegzetességet szeretnénk emlékbe vinni, akkor is megtalálhatjuk az igazit. A Fehérvári Ajándékbolt kínálatából válogattuk.

Országalma mindenekelőtt

A legjobb fehérvári ajándékok

Horváth Reni

Az Országalmánál kevés "fehérváribb" jelkép létezik. Így kicsiny mása természetesen több apró ajándéktárgy formájában is hosszú évek óta beszerezhető, és nehéz is ellenállni nekik!

Fehérvári kézműves termékek

Kovácsai Gabriella üvegfestő alkotása

Horváth Reni

Számos fehérvári alkotó kézműves termékei megtalálhatóak a kínálatban. Stílusos meglepetés lehet például egy Németh Mary-féle üvegékszer, Vincze Mátyás papírmerítő valamelyik egyedi alkotása, Kovácsai Gabriella üvegfestő munkái, vagy az Orsiékszer termékei. Gyerekek számára Albrecht Anikó kézműves babái, játékai közül válogathatunk.

Helyi italok, helyi pohárban

Ha férfiaknak keresünk ajándékot, jó eséllyel nem lövünk mellé a fehérvári mintás röviditalos poharakkal,melyekhez helyi termelők italai közül is válogathatunk. Több fehérvári vagy környékbeli termelő prémium minőségű kézműves alkohol terméke megtalálható a boltban, agárdi pálinkák, vagy a Lics pincészet pákozdi borai is.

A legjobb fehérvári ajándékok

Horváth Reni

Nagy kedvencek a sportos relikviák is, melyeket egy korábbi, karácsonyi cikkünkben már bemutattunk:

Kapcsolódó
Hét szuper fehérvári ajándék, amit betehetsz a karácsonyfa alá

Szeretnél olyasmit tenni a fa alá, ami a megajándékozottat Székesfehérvárra emlékezteti? Csodás tippjeink vannak!

Gyerekeknek

Fehérvár logóval ellátott gyerek póló, kis vászon táska,  füzet, toll, ceruza, könyvjelző, kitűző, kis kulcstartó, kis bögre és még számos izgalmas apróság várja a gyerekeket is. Nyárra készült egy külön családi kalandos katalógust is, melyben kifejezetten azok a programok, látnivalók vannak összegyűjtve, amik a családosoknak az érdeklődését fel szokták kelteni. 

A legjobb fehérvári ajándékok

Horváth Reni

Szeretlek Székesfehérvár kollekció

A legjobb fehérvári ajándékok

Horváth Reni

A hagyományos szuvenír választék mellett a "Szeretlek Székesfehérvár" termékcsalád tagjaiból is válogathatnak a betérők! Minden eddigitől különböző, friss, fiatalos, azonnal szerethető ajándéktárgyak születtek egy ifjú tervezőgrafikus-művész szívéből.

A Szeretlek Székesfehérvár termékcsalád vizuális világának megálmodója egy fiatal fehérvári alkotó, Nádi Boglárka, a Székesfehérvári Művészek Társasága tagja. Képi világára jellemző a játékosság, rajztechnikájában a modern elemeket ötvözi a hagyományossal, a kézi rajzot a számítógépes technikákkal.

Bogiról mi is írtunk, ebben a cikkünkben:

Kapcsolódó
Meseszép bélyegeket és plakátokat is alkot a fehérvári tervezőgrafikus, Nádi Boglárka

A székesfehérvári származású tervezőgrafikus, Nádi Boglárka tervezett már karácsonyi és húsvéti bélyeget is a postának, de gyönyörű óriásplakátokat és könyvborítókat is. Most nem csak különleges munkáit, de magát a művészt is megismerhetitek.

Nádi Boglárka Székesfehérváron született és itt végezte az általános és középiskolát is művészeti vonalon. A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) után pályájának kiemelkedő pontja volt, hogy Weöres Sándor születésének századik évfordulójára a Magyar Posta bélyegsorozatot adott ki rajzaival, amelyeken a magyar népmesék motívumvilágát dolgozta fel. Azóta már megalkotta a Zeneakadémia 140. évfordulójának plakátját, és számos nívós munkája látott napvilágot kezei közül. Most már városunk egyik színfoltját is ő jegyzi!

A lista természetesen nem teljes, a Fehérvári Ajándékbolt aktuális kínálatát megtalálod a turizmus.szekesfehervar.hu/ajandekbolt oldalon.

(Szerkesztő: Ekler Hanna)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek