2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Börgöndi Repülőnap, Fame premier és Stúdió 54 buli a Parabában
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV-csoport
Fehérvári programok a hétvégére: Börgöndi Repülőnap, Fame premier és Stúdió 54 buli a Parabában
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Az az érzésünk támadhat a hétvégén, hogy a nyár még nem ért véget. Szabadtéri légiparádé és forró hangulatú retró buli is várja az érdeklődőket Fehérváron!

Repülőnap: Börgöndi Légiparádé
Mikor?: 2021. szeptember 12. 9-18 óráig
Hol?: Börgöndi Repülőtér

Az Albatrosz Repülő Egyesület idén is megrendezi a nagyszabású Börgöndi Légiparádét szeptember 12-én.

Az eseményen légibemutatók és színpadi programok mellett sétarepülés, statikus kiállítások, gyermekjátszó és hagyományőrző bemutatók is várják a látogatókat.

 A szabadtéri rendezvényekre vonatkozó rendelet, mely a vészhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szól, természetesen vonatkozik a Börgöndi Légiparádéra is. Ennek megfelelően az eseményt kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja

Börgöndi Repülőnap

Albatrosz RE

Koncert: Magyar Dal Napja a Csónakázó-tónál
Mikor?: 2021. szeptember 11., szombat, 18 óra
Hol?: Csónakázó-tó partján

A Magyar Dal Napját ünnepli szeptember 11-én, szombaton a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) a Csónakázó-tó partján. A 18 órakor kezdődő programban a 4WHAT, a Leonardo Jam és dr. Tóth Gábor, a DrJazz Band alapítója és zongoristája ad koncertet.

Buli: Stúdió 54 buli a Parabában
Mikor?: Szeptember 11. szombat, 21 óra
Hol?: Paraba, Székesfehérvár, Jancsár köz 4.

 Az este beharangozója szerint igazi, finom disco hangulat várja az érkezőket. A bulin felelevenedik a kultikus Club 54 különös, bűvös, néha bűnös világát Fehérváron! Az adott korból bakelit lemezek zaja, tükörgömb, uv neon és még más meglepetések is várják az érkezőket.  
"Fények, látványelemek, Dj Titzkrisztián korhű bakelit lemezei garantálják a felejthetetlen buliélményt! Ne hagyjátok ki!
Öltözzetek be a 70es 80as évek disco isteneinek és ha időben érkeztek, mi is alkalomhoz illő ruhában és hangulattal fogadunk Titeket!" - áll a Paraba Facebook-oldalán.

Ha pedig többet szeretnétek tudni arról, miért zár be szeptember végén a kultikus szórakozóhely, és milyen tervei vannak Steininger Antalnak a továbbiakban, olvassátok el vele készült beszélgetésünket a Búcsú a Parabától: „Félek, nem találok még egyszer olyat, amit ennyire szeretek” - beszélgetés Steininger Antallal című cikkünkben.

Stúdió 54 buli

Paraba

Színház: Fame premier
Mikor?: 2021. szeptember 11-12. 19 óra
Hol?: Vörösmarty Színház, Székesfehérvár

 A musical a fiatal művészek útkereséséről, szárnybontogatásairól, botladozásairól szól; bepillantást enged egy elit művészeti egyetem világába, amely korántsem olyan csillogó, mint ahogy az kívülről látszik. Pontos képet mutat arról, hogy a mai tehetségkutatók világában a könnyű siker, a hirtelen jött sztárság tiszavirág életű, ha nincs mögötte munka, áldozat és harc. A tehetség adomány. De szorgalom, kitartás, önbizalom nélkül teher.

 

Kiállítás: Mesehősök ébredése a Tolnai Könyvtárban
Mikor?: Szeptember végéig nyitvatartási időben
Hol?: Tolnai Úti Tagkönyvtár, Tolnai utca 30.

Azok a gyerekek, akik megnézik a Mesehősök ébredése kiállítás kézzel készített kedves kis tárgyait a Tolnai utcai Tagkönyvtárban, a figurák inspirálta mesékkel, versekkel, rajzokkal pályázhatnak. Az alkotásokat a pályázatra személyesen vagy e-mailben is el lehet küldeni.

Akik részt vesznek a felhívásban, az elkészült pályamunkákat elvihetik személyesen a könyvtárba, vagy elküldhetik e-mailben is, a tolnai@vmk.hu e-mail címre, szeptember 25-ig. A legjobb alkotások jutalomban részesülnek.

Szabadtéri: Piknik a Felsővárosban
Mikor?: 2021. szeptember 12. vasárnap, 15 óra
Hol?: Felsővárosi Közösségi Ház, Székesfehérvár

Színes, érdekes, mozgalmas – igazi családi kikapcsolódást ígér szeptember 12-én, vasárnap a Felsővárosi piknik a városrész közösségi házában. Bábszínház, interaktív népmese játékkal, varázstorna és koncert szerepel az étlapon, sok játékkal és kézműves foglalkozásokkal. 

A Felsővárosi Közösségi Ház az egyik leghangulatosabb épület a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai között. Szeptember 12-én, vasárnap délután itt – és szép időben a kertben – szervez az SZKKK a Fejér Megyei Népzenei Egyesülettel együttműködve az egész család számára pihentető kikapcsolódást nyújtó programot.

Három órakor az Aranyszamár Bábszínház előadását láthatják a kis nézők: Az állatok nyelvén tudó juhász című, jól ismert népmese fordulatos, humoros, helyzetkomikumokkal teli fantáziajátékát tárgybábokkal, élőjátékkal és sok-sok zenével mutatja be a társulat. Az előadást négyéves kortól ajánlják a játszók. A mese után Miklós Kata várja a 0–3 éves korú gyerekeket: dalokkal, mondókákkal, hangszerekkel és mozgással múlatják majd az időt a varázstorna foglalkozáson a résztvevők.

Túra: Madárvonulás ökotúra Sóstón
Mikor?: 2021. szeptember 11. szombat, 10 óra
Hol?: Sóstó Természetvédelmi Terület és Látogatóközpont

Az idei első őszi hétvégi túrára készül a Sóstó Természetvédelmi Terület és Látogatóközpont. Szeptember 11-én, szombaton 10 órakor indul a madárvonulás ökotúra. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Az őszi szezonban folytatódik az ökotúra sorozat Sóstón. Szeptember 11-én, szombaton 10 órakor indul a vezetett kirándulás. A résztvevők megismerhetik az innen útra kelő, illetve az ide érkező, Sóstón telelő madarakkal, és sok, a kontinenseket átívelő érdekességet is hallhatnak.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A szervezők azt kérik, a túra kezdete előtt 15-20 perccel előbb érkezzenek a résztvevők.

További információ: https://sostoszekesfehervar.hu/garantalt-okoturak-a-soston

Ökotúra a Sóstón

sostoszekesfehervar.hu

Játék: Történelmi hadijáték nap
Mikor?: 2021. szeptember 11,, szombat 10-17 óra
Hol?: Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára

Jó stratégiára, történelemtudásra és játékos kedvre van szüksége a történelmi hadijáték napra érkezőknek szombaton. A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárában szeptember 11-én 10 és 17 óra között nyolc asztalon mindenki kipróbálhatja „hadvezéri” képességeit.

Az ókori hadszintéren numidiai harcosok csapnak össze a Római Birodalom légióival, a kora középkorban egy viking–angolszász ütközet résztvevői lehetünk, míg egy környékbeli csatában, az 1601. évi sárréti török–magyar összecsapásban is kipróbálhatjuk tudásunkat. A negyedik asztalon az 1631-es breitenfeldi csata helyszínére „utazhatunk”, ahol a harmincéves háború egyik összecsapását tekinthetjük meg és próbálhatjuk ki, míg az ötödik asztalon az 1848-as pákozdi csatát játszhatjuk újra.

Történelmi hadijáték nap

Facebook.com/FMLeveltar

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek