2 évnél régebbi cikk

Menő-jövő: ilyen volt az elektromos járművek napja Fehérváron
·Multimédiajövő·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Menő-jövő: ilyen volt az elektromos járművek napja Fehérváron
·Multimédiajövő·Utolsó frissítés: undefined

Vasárnap egészen késő délutánig az elektromos járműveké volt az utca a Rákóczi út-Várkörút kereszteződésében, ahol az érdeklődők a technika legújabb, már elérhető vívmányaival találkozhattak.

A kipróbálás mellett szakértői válaszokat is kaphattak a kilátogatók, nem csak a járművekről, de minden hozzá kapcsolódó területről, például a töltési megoldásokról, otthoni töltési lehetőségekről - foglalta össze a szekesfehervar.hu.

"Amikor néhány éve Pukler Gáborral először gondoltunk arra, hogy elektromos járművek napját rendezzünk Fehérváron, akkor az volt a célunk, hogy egy kicsit talán megelőzve a kort, indítsunk egy olyan rendezvényt, ahol elérhető közelség hozhatjuk azok számára ezeket az elektromos technológiákat, akik nem ismerik és nem próbálták még ki" - mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a rendezvény megnyitóján.

A rendezvény célja az ismeretterjesztés is, ezért több előadást is hallhattak a résztvevők a nap folyamán. A Nemzeti Emlékhely előtti körforgalom közelében, a Panorama Offices előtt levő parkolóban felállított sátorban pedig többek között a környezettudatos, fenntartható közlekedésről, arról, hogyan változik Székesfehérvár közlekedése a következő évtizedekben, miként szükséges változtatni a közlekedési szabályokon az elektromos járművek megjelenésével.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek