2 évnél régebbi cikk

A Feketehegy SE mindhárom kalapácsvető csapata országos bajnok lett!
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
A Feketehegy SE mindhárom kalapácsvető csapata országos bajnok lett!
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Kiválóan szerepeltek kalapácsvetésben, diszkoszvetésben és súlylökésben is a Feketehegy SE tagjai a hétvégén megrendezett Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságon: a csapatok három arannyal, egy ezüsttel és egy bronzéremmel gazdagodtak.

Öt érmet is szereztek a Feketehegy SE tagjai a hétvégi Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságon. Az egyesület mindhárom kalapácsvető csapata országos bajnok lett!

Az U16 –os korosztályban 4+1 fős csapatok versenyeztek egymással, ahol négy eredmény átlagát vették figyelembe az összesítéskor. Az U18-as korosztályban pedig 3+1 fős csapatok indulhattak - itt a csapatból a három legjobb eredményt nézték a bírák. Három kísérletből kellett minél jobb eredményt elérniük a versenyzőknek, s mindenkinek csak egyetlen dobás állt rendelkezésére tudása bizonyításához.

„Jelenleg nálunk pont annyian voltak, ahányan lehettek egy csapatban.” – nyilatkozta az FMC-nek Rapali Zsolt – „Az U16-os korosztályban tudtunk tartalék embereket is kiállítani, az U18-as lányoknál pedig pont három főből állt a csapat. Bízunk benne, hogy a későbbiekben több csapatot is tudunk majd indítani, amennyiben növelni tudjuk a létszámunkat.”

A fiúk átlaga 51,61 m volt, mely meghozta a bajnoki címet számukra (Fotó: Feketehegy SE)

A Csapatbajnokságon a sort az U16-os fiúk kezdték (Fülöp László András, Bolla Dániel, Kukucska Zoltán PB, Rapali Bence PB, Horváth Zsolt), akik már az első sorozatban érvényes dobásokat mutattak be, így hamar eldőlt az aranyérem sorsa. A fiúk átlaga 51,61 m volt, mely meghozta a bajnoki címet számukra.

Őket követték az U18-as lányok (Zimmermann Lili, Zsigovics Panna, Nagy Nikolett PB), akik ismét nagyot dobtak: Zimmermann Lili 1 cm híján 63 m-t dobott a 3 kg-os kalapáccsal, ami kiváló eredménynek számít és nemzetközi szinten is megállja a helyét. A bronzérmet Lili hozta el, a negyedik pedig Zsigovics Panna lett.

A lányok fantasztikus 54,06 m-es átlaggal szerezték meg egyesületük második bajnoki címét, ami nagy valószínűséggel a legjobb átlagok között szerepel, amit idáig ifi lány csapat el tudott érni!

Lili és Panna legutóbb az U18-as ligadöntőn mutatta be tudását: súlylökésben, diszkoszvetésben és kalapácsvetésben is megmérettették magukat. Kalapácsvetésben nemzetközi szinten is említésre méltó eredménnyel, U18 EB szint fölött dobott mindkét lány: Lili 62,88 m-es dobásával a bronzérmet hozhatta haza, Panna pedig 60,23 m-es eredménnyel a negyedik helyen zárta a versenyszámot. Lili súlylökésben idei legjobbjával ötödik, Panna pedig diszkoszvetésben a hatodik helyen végzett.

Zimmermann Lili és Zsigovics Panna eredményei mindig említésre méltóak (Fotó: Feketehegy SE)

Visszatérve a hétvégi versenyre:

A harmadik arany az U16-os lányokhoz került (Potyondi Eszter PB, Mergl Adél, Potyondi Zsófia, Homoki Szidónia, Bodnár Emma) - szintén kalapácsvetésben. A kiegyensúlyozott versenyzés 48,82 m átlagot hozott, ami szintén kimagaslónak számít az elmúlt évek viszonylatában.

„Versenyzőink kalapácsvetésben hozták az elvárt, jó eredményeket. Szerencsére már az első sorozatokban eldöntötték, hogy kétség sem férhet a győzelemhez. Az, hogy a négy kalapácsvető számból hármat mi nyertünk, nagyon nagy boldogsággal tölt el minket, mert olyan nagy múltú egyesületet is sikerült legyőznünk, mint a szombathelyi DOBÓ SE Szombathely.” – újságolta az egyesület elnöke – „Ez egy fontos állomás volt az egyesület életében, hiszen egész évben készültünk erre a versenyre. Tudtuk, hogy van esélyünk érmeket szerezni, és bíztunk benne, hogy sikerül a három kalapács aranyat elhozni. De emellett a súlylökésre és diszkoszvetésre is nagy hangsúlyt fektettünk az elmúlt hónapokban.”

Természetesen ennek is meglett az eredménye, hiszen az U16-os lányok diszkoszvetésben ezüstöt szereztek, súlylökésben pedig bronzérmet! A hölgyeknél ki kell emelni Potyondi Eszter nevét, aki az élen végzett az egyéni indulásokat tekintve, ráadásul hatalmas egyéni csúccsal!

Kiválóan szerepeltek az egyesület tagjai hétvégén is (Fotó: Feketehegy SE)

Az U16-os fiúk között Kukucska Zoltán dobott nagy egyéni csúcsot: a 37 indulóból a 7. legjobb eredményt az övé volt!  

Egyéni csúcsot ért el továbbá Nagy Nikolett is a 3 kg-os szerrel, Rapali Bence a 4 kg-os kalapáccsal, Bodnár Emma pedig súlylökésben lökött jóval nagyobbat, mint eddig.

Már csak egy verseny vár dobóinkra idén, ami szombaton lesz hazai pályán.” – mondta Rapali Zsolt – „Itt cél az egyéni csúcsok megjavítása lesz, valamint az, hogy az országos ranglistán minél előkelőbb helyeket tudjunk megszerezni. Több klub is jelezte már részvételét a versenyünkön, mint például Tamásiból a Tam Bau, Veszprémből a VEDAC, Gödöllőről a GEAC, Budapestről az Ikarus és a Csepeli Dac, valamint Szombathelyről is érkeznek majd sportolók. Reméljük, hogy egy színvonalas, jó versenyt láthatunk majd, minél jobb eredményekkel.”

Öt érmet is szereztek a Feketehegy SE tagjai a hétvégi Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságon (Fotó: Feketehegy SE)

Hozzátette: az átmeneti időszak és az alapozás novemberben veszi majd kezdetét. Az SE ősszel aktív toborzásba fog kezdeni és egyeztetések zajlanak a Várossal is az infrastruktúrális körülmények fejlesztéséről.

„Komoly lehetőségek rejlenek a versenyzőinkben és ehhez szeretnénk professzionális körülményeket teremteni számukra.” – jelentette ki az elnök – „Ehhez természetesen szükségünk lesz majd további támogatókra is, úgyhogy elkezdtük a szponzorációs csomagok kidolgozását, amivel ősszel szeretnénk megkeresni a fehérvári cégeket, de emellett természetesen továbbra is várjuk olyan fehérvári cégek jelentkezését szponzorációs együttműködések megkötésére, akik segítenék versenyzőinket eljutni a jövő évi külföldi világversenyekre, Ifi EB-re és Junior VB-re.”

Borítókép: Feketehegy SE
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek