2 évnél régebbi cikk

Mit jelent pontosan a manuálterápia?
·Egészséggyógyítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com/Karolina Grabowska
Mit jelent pontosan a manuálterápia?
·Egészséggyógyítás·Utolsó frissítés: undefined

Sokan a mai napig nem tudják azt, hogy gyógytorna milyen sok mozgásszervi panaszra jelenthet gyógyírt. A manuálterápia rengeteg embernek lehet a segítségére!

Elég kellemetlen reggelente rendszeresen arra ébredni, hogy már az ágyból való kikászálódás is komoly mozgásszervi fájdalommal jár. Ezek után pedig a nap hátralévő része is nehezen fog eltelni, az izomfájdalom pedig akár negatív hatással lehet a munkánkra, valamint a magánéletünkre is. Jelentkezzen a kínzó hasogatás a derekunkban, a hátunkban, a vállunkban vagy a nyakunkban, az biztos, hogy ilyenkor semmi másra nem vágyik az ember, csak arra, hogy a panaszok enyhüljenek. A megoldás azonban nem abban rejlik, hogy halogatjuk a szakember felkeresését és fájdalomcsillapítókkal nyomjuk el a kínzó tüneteket!

Sokan a mai napig nem tudják azt, hogy gyógytorna milyen sok mozgásszervi panaszra jelenthet gyógyírt. A manuálterápia rengeteg embernek lehet a segítségére! Mit is takar pontosan egy ilyen kezelés? A manuálterápia szó szerint "kézzel végzett kezelést" jelent. Magának a módszernek az a célja, hogy a mozgatórendszer kellemetlen, fájdalmas tüneteit kimondottan egyedi fogásokkal enyhítse. Azért is érdemes egy esélyt adni ennek a gyógytornának, mert a manuálterápia az embert egy egésznek tekinti, ezáltal nagy figyelmet fordítanak a kezelés során arra, hogy minden testrész, izom, és ízület tökéletes összhangban működjön.

Milyen jótékony hatásai lehetnek a manuálterápiának? Helyre állítja az izomegyensúlyt, és növelni lehet az ízületek mozgásvolumenét is. Érdemes tudni még azt, hogy csökkenteni tudjuk általa a fájdalmat, amivel a páciensek közérzete is javulni fog. Abban az esetben, ha szívesen kipróbálna egy manuálterápiás kezelést, keresse bizalommal a linken elérhető gyógytornász oldalt. Itt mindig, minden esetben azzal kezdenek a szakemberek, hogy egy alapos állapotfelmérést végeznek a betegeken, és ennek eredményében állítják fel mind a diagnózist, mind pedig az egyénre szabott gyógytorna tervét. Általában mindenkit az szokott érdekelni a legjobban, hogy mennyi kezelés szükséges ahhoz, hogy az állapotuk javuljon. Jó hír, hogy a manuálterápia esetében nagyjából tíz- tizenöt kezelést követően már jelentős javulást fognak tapasztalni a páciensek. Vannak azonban olyan esetek, amikor a vizsgálati eredmények tükrében nem fogják javasolni ezt a fizioterápiás módszert. Szalagszakadáskor, gyulladás esetében, lázas betegeknél nem lehet ezt a kezelést végezni.

A kapcsolatfelvételhez elég lesz kitöltenie az oldalukon található űrlapot, és rövid időn belül visszahívják önt. Ilyenkor minden fontosabb dolgot meg is beszélnek majd a betegekkel, és kiválasztják azt a szakembert, aki biztosan segíteni tud az adott problémán. Ne hagyja, hogy a mozgásszervi panaszok hosszútávon megkeserítsék a mindennapjait, hiszen gyógytornával nem csak a fájdalmas tüneteket enyhíthetjük, de arra is van esély, hogy magát a probléma forrását is meg tudjuk szüntetni. Kérjen tőlük időpontot még ma, és már meg is tette az első lépést afelé, hogy meggyógyuljon!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek