2 évnél régebbi cikk

A tömegközlekedésen, a piacon és az ügyfélszolgálatokon maszkviselést javasol Cser-Palkovics András
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
A tömegközlekedésen, a piacon és az ügyfélszolgálatokon maszkviselést javasol Cser-Palkovics András
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Az egyre több koronavírus-fertőzött miatt azt kéri Székesfehérvár polgármestere, hogy a zsúfolt, zárt közösségi terekben lehetőleg mindenki viseljen maszkot.

A korononavírus delta variánsának egyre gyorsabb terjedése miatt ismét a maszkok viselését kéri azokon a helyeken Cser-Palkovics András, ahol sokan zsúfolódnak össze. A székesfehérvári polgármester hétfő reggeli posztjában azt javasolja, hogy "a buszokon és vonatokon, a zárt, zsúfoltabb közösségi terekben, például az ügyfélszolgálatokon" lehetőleg mindenki viseljen orrot és szájat eltakaró maszkot.

Cser-Palkovics András hangsúlyozza, hogy az orvosi rendelőkben és valamennyi egészségügyi intézményben kötelező a maszkhasználat. Maszkot kell viselni az oltatlanoknak a szociális intézményekben, így például az idősotthonok látogatóinak is.

A polgármester hozzáteszi: minden önkormányzati ügyfélszolgálaton, valamint az önkormányzati cégek ügyfélszolgálatainak előtereiben és a városi piac bejáratánál sebészi maszkokat helyeznek ki, melyeket bárki szabadon használhat. Igény esetén az orvosi rendelőkben is biztosítják az ingyenes maszkokat azoknak, akik elfelejtettek magukkal vinni.

Cser-Palkovics András a bejegyzés végén nyomatékosítja, hogy a járvány elleni védekezés leghatékonyabb eszköze továbbra is a védőoltás.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek