2 évnél régebbi cikk

Pizzatérkép: Fehérvár dobta a hawaii pizzát, új kedvenc van
·Gasztropizza·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/Pizzadellarossofehervar
Pizzatérkép: Fehérvár dobta a hawaii pizzát, új kedvenc van
·Gasztropizza·Utolsó frissítés: undefined

Sőt, a korábbi favorit ananászos pizza már az első háromból is kiszorult Székesfehérváron.

Az országos pizzatérképet a pénzcentrum.hu készítette el a korábbi Netpincér, most foodpanda, illetve Wolt ételkiszállító cégek adataira támaszkodva. A koronavírus-járvány miatti lezárásokból a házhozszállításra specializálódott üzletek egyértelműen jól jöttek ki, amit mit sem bizonyít jobban, minthogy a foodpandára átkeresztelt szolgáltatást üzemeltető Delivery Hero Hungary Kft. 2020-ban 2,5-szer akkora bevételt ért el, mint 2019-ben, a Wolt pedig ebben az időszakban 3,3-szorosára növekedett.

Kapcsolódó
Nem fogtuk vissza magunkat a szeméttermelésben a pandémia alatt, csúcsra járattuk az ételkiszállítós dobozokat

A lezárások alatt nemcsak a hulladékmennyiség nőtt, de elképesztő tempóban lomtalanítottuk az otthonunkat is - összegezhető a Depónia Nonprofit Kft. statisztikájából leszűrt tapasztalat.

Székesfehérvárral kapcsolatos adatokat csak a foodpanda részletezett, így a következőkben az ő statisztikáikra támaszkodva láthatjuk, hogy a székesfehérváriak mely feltétű pizzáért rajonganak.

Ahogy az oldal is írja, a 2018-as képhez viszonyítva egy jelentős változás történt: az egyébként meglehetősen vélelmes - vagy ahogy fogalmaznak, egyesek által pizzaszörnynek tartott - hawaii pizza kiesett a pikszisből. Míg 2018-ban Budapesten, Székesfehérváron, Szombathelyen, Debrecenben és Miskolcon is ananászos pizza számított a legnépszerűbbnek, mára minden vizsgált városban kiszorult az első helyről - egyedül Budapest 17. kerülete tartott ki.

Székesfehérvár követte az átalakuló pizzatrendet, és legtöbben a sonkás pizzára szavaztak - így tettek a 24 településből 13 helyen. 

Második helyen a négysajtos feltét végzett, míg a harmadik legtöbbet a húsimádó pizzát rendelték meg.

A 24 település között Fejér megyéből Dunaújváros is felkerült a listára. A Duna-parti város lakói viszont teljesen más ízléssel bírnak: ott az első a húsimádó lett, majd ezt követte a sonka-kukorica, harmadik helyen pedig a négysajtos pizza végzett.

Ami pedig az árakat illeti: a legnépszerűbb sonkás pizza átlagára Székesfehérváron a legmagasabb a vidéki városok közül, hiszen a nálunk számolt 2217 forintnál többe csak Budapesten (2343 forint) kerül. A második helyezett négysajtos átlagárát tekintve viszont még Budapestet is sikerült túlszárnyalnunk, míg a fővárosban 2250 forintba kerül átlagosan, addig nálunk 2262 forintba.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek