Székesfehérvári és úrhidai pizzéria is bekerült az ország legjobbjai közé
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/amin ramezani
Székesfehérvári és úrhidai pizzéria is bekerült az ország legjobbjai közé

A Dining Guide idén először állította össze a hazai pizzériák ötvenes toplistáját. A rangsorban kizárólag a pizzák minősége és az éttermek teljesítménye számított, a cél pedig az volt, hogy hiteles képet adjon a magyar pizzakultúra fejlődéséről.

Két Fejér vármegyei pizzéria is bekerült a Dining Guide frissen megjelent ötvenes toplistájába, amely idén először rangsorolta a hazai pizzakínálat legjobbjait. A lista kizárólag a pizzák minősége és az éttermek teljesítménye alapján készült, alapos kutatómunka után. A cél az volt, hogy pontos képet adjon a magyar pizzakultúra jelenlegi állapotáról, amely az utóbbi években nemcsak mennyiségben, de minőségben is sokat fejlődött.

A 40. helyen a székesfehérvári Pizzaműhely végzett, amely az Öreghegy szívében működik. Az étterem saját recept alapján készíti pizzáit, különleges szószokkal és friss alapanyagokkal dolgozik. A kínálatban extra feltétek is szerepelnek, így mindenki összeállíthatja a számára legkedvesebb ízeket.

A 41. helyre az úrhidai Arany24 Pizzéria és Bisztró került. A családi álomból született, francia ihletésű bisztróban a nápolyi pizzák és a BBQ fogások fatüzelésű kemencében készülnek. Az étlapot kézműves desszertek egészítik ki, a vendégeket pedig barátságos hangulat fogadja.

A rangsor élén az encsi Anyukám Mondta áll. Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd olaszországi tapasztalataikra és szenvedélyükre építve alakították ki pizzareceptjeiket. Könnyed, magas hidratációjú tésztájuk receptje a Garda-tó mellől érkezett. Az évek során a Sarok Café helyi kávézóból először Pizza Sarokká, majd az ország egyik legismertebb éttermévé, az Anyukám Mondtává alakult. Az étterem folyamatos fejlődésre törekszik, és egyedileg épített kemencéjükben készítik a mediterrán hangulatot idéző pizzákat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek