2 évnél régebbi cikk

Tavaszra készülhet el a Szekfű Gyula utcai rendelő
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Tavaszra készülhet el a Szekfű Gyula utcai rendelő
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

Jól haladnak a munkálatok a Szekfű Gyula utcai rendelő épületében. A város legnagyobb alapellátását végző rendelője tavaszra készülhet el, ekkortól kibővített szolgáltatással várják az oda érkezőket.

Kívülről még nem látszik nagy változás a Szekfű Gyula utcai rendelő épületén, a belső terek azonban már alakulóban vannak.

Az önkormányzati tulajdonú épület 1975. óta működött orvosi rendelőként, a felújításig fogászati szolgálat és fogszabályzós szakrendelés folyt itt, az emeleten pedig háziorvosi rendelők voltak. Ezek a szolgáltatások maradnak, sőt, bővülnek a mostani fejlesztéssel.

"Egy liftnek és kiszolgálóhelyiségeknek otthont adó rész épült hozzá, a harmadik szint pedig teljesen új lesz. Visszaköltözik majd a fogszabályozás és háziorvosi rendelők lesznek a földszinten" - nyilatkozta Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Négy háziorvosi rendelő, az emeleten öt, míg a tetőtérben három fogorvosi rendelő lesz. A felújított rendelőépületben kizárólag alapellátást biztosító tevékenységek lesznek elérhetőek. Nem ez az első rendelő Fehérváron, amelyet teljes mértékben felújítanak, és bővítenek.

"Néhány évvel ezelőtt elindítottuk az úgynevezett Kégl György Programot itt, Székesfehérváron. A célunk az volt, hogy valamennyi alapellátáshoz kapcsolódó rendelőintézetet megújuljon, ahol lehetőség van, ott az akadálymentesítés is megoldódjon, új eszközöket, bútorokat tudjunk beszerezni" - tette hozzá Cser-Palkovics András polgármester.

A Szekfű Gyula utcában már elkészült a liftakna, így teljesen akadálymentessé válik az épület. Az energiahatékonysági intézkedések során az épület nyílászáróinak cseréje, a homlokzati felület hőszigetelése, az elektromos hálózat és a fűtési rendszer felújítása történik meg, emellett új tetőszerkezetet kap az épület.

Mindez állami, uniós és városi forrásból valósul meg. A város legnagyobb rendelőintézete tavaszra készülhet el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek