2 évnél régebbi cikk

Ismét Európa csúcsán a veterán fehérvári súlyemelő
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gyolcsos Ferenc
Ismét Európa csúcsán a veterán fehérvári súlyemelő
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

2018 után ismét Európa-bajnok lett Gyolcsos Ferenc, aki az M 60 korosztály 102 kg-os súlycsoportjában 203 kg-os teljesítménnyel állhatott fel a dobogó csúcsára a hollandiai Alkmaarban.

Gyolcsos Ferenc számára nem idegen a masters világversenyek légköre, hiszen korábban már eredményesen szerepelt több viadalon is: 2018-ban épp Budapesten nyerte első Európa-bajnoki címét, majd világbajnoki címet is nyert.

A világjárvány ugyan sokáig megakadályozta a masters versenyek megrendezését, ugyanakkor 2021 októberében Hollandiába, Alkmaarban már a súlyok elé járulhattak a veterán emelők. Sajnos a korább, 800 főt is meghaladó indulói létszám ezúttal 430 főre csökkent, azonban így is nívós mezőny gyűlt össze, hazánkból 10 súlyemelő kvalifikálta magát.

Gyolcsos Ferenc első gyakorlatát lökésben érvénytelenítették, de így is megszerezte az aranyérmet!

Gyolcsos Ferenc

Gyolcsos Ferenc az M60 korosztály 102 kg-os súlycsoportjában volt érdekelt, ahol előzetesen az esélyesek között tartották számon. Szakításban egy 85 kg-os gyakorlattal kezdett, másodikra viszont a 90 kg kifogott rajta. A szakítás utolsó fogására ismét a 90 kg következett, ezt már sikerült kiemelnie Gyolcsos Ferencnek, aki így a 95 kg-ot teljesítő norvég riválisa mögött várhatta a lökést.

Itt aztán első, 110 kg-os gyakorlatát a zsűri érvénytelenítette, a fehérvári súlyemelő azonban másodszorra is kilökte ezt a súlyt, sőt, ezt követően a 113 kg is sikerült. Ez pedig elég volt az aranyéremhez, a norvég ellenfél ugyanis lökésben nem tudott kiemelkedőt nyújtani, a 203 kg-os teljesítmény (mely egyben új magyar csúcs is) Európa-bajnoki aranyérmet jelentett Gyolcsos Ferenc számára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek