2 évnél régebbi cikk

Fontos teendők mellnagyobbítás előtt és után
·Egészségnők·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pexels/Pixabay
Fontos teendők mellnagyobbítás előtt és után
·Egészségnők·Utolsó frissítés: undefined

A plasztikai beavatkozások története régmúlt időkre nyúlik vissza. Már az ókori Egyiptomban is foglalkoztak azzal, hogy ilyen-olyan módon esztétikusabbá tegyék megjelenésüket az emberek. Az I. világháború idején elsősorban a rekonstrukciós célú plasztikai sebészet fejlődött, majd az elmúlt évtizedekben az esztétikai célú beavatkozások kerültek fókuszba. A mellnagyobbítás nem veszített népszerűségéből, és ma is a leginkább keresett eljárás.

Ahhoz azonban, hogy valóban a várt eredményt sikerüljön elérni, és a gyógyulás is a szükséges ütemben történjen, nélkülözhetetlenek a műtétet megelőző vizsgálatok, valamint az utána betartott előírások. A megfelelő szakember megtalálását követően a méret és az implantátum kiválasztása történik. A plasztikai sebész felméri az egyéni igényeket és a kihozható eredményt, s a szükséges vizsgálatokra is sor kerül. Ezek az állapot felméréséhez, valamint az altatáshoz egyaránt fontosak.

A mellnagyobbítás előtti és utáni teendőkről remek tájékoztatót találhat a www.drfalus.hu weboldalon. Az érdeklődők rendszerint tudni szeretnék, hogy milyen gyors felépülésre számíthatnak. Az érintettek akár már két hét múlva visszatérhetnek az irodai munkához, viszont a fizikai aktivitással járó minden tevékenység kerülendő legalább két hónapig.

A speciális kompressziós melltartó viselése a műtétet követően a szövetek letapadását segíti. S hogy mekkora fájdalomra számíthatnak a mellplasztika mellett döntők? A műtét altatásban történik, utána pedig egyéni érzékenység függvénye, mennyire fáj az érintett terület. Nyomó érzésre biztosan lehet számítani, de a fájdalmak a hagyományos fájdalomcsillapítóval enyhíthetőek.

A mellplasztika sok esetben segít a páciens magabiztosságát helyreállítani. Ugyanakkor szakemberként nagyon fontos, hogy a plasztikai sebész felismerje, milyen okok vezetnek a beavatkozás melletti döntéshez. A magánélet helyrehozása aligha várható el a mellnagyobbítástól. Ugyanakkor tény, hogy a mellnagyobbítással növelhető magabiztosság aktívan hozzájárulhat az életminőség javításához, a helyes énkép kialakulásához.

Szakemberválasztás alkalmával a személyes szimpátia kiemelt jelentőséggel bír, de a szakértelem és a megfelelő tájékoztatás egyaránt rendkívül fontos. A beavatkozást követően a kontrollvizsgálatokon való megjelenés mellett sem mehetünk el, hiszen az utógondozás és az ilyen irányú odafigyelés is elmaradhatatlan.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek