9 hónapnál régebbi cikk

Véget ért a szavazás a fehérvári lomtalanításról, egyelőre marad a jelenlegi rendszer
·Zöldlomtalanítás·Utolsó frissítés: undefined
Véget ért a szavazás a fehérvári lomtalanításról, egyelőre marad a jelenlegi rendszer
·Zöldlomtalanítás·Utolsó frissítés: undefined

A város honlapján a lomtalanításról lezajlott szavazásra közel 2500 voks érkezett. A szavazás eredményéről Cser-Palkovics András polgármester a közösségi oldalán adott részletes tájékoztatást.

Szavazás indult arról, milyen rendben folytatódjon a jövőben Székesfehérváron a lomtalanítás. A szavazás apropója, hogy az idei szezonban számos alkalommal nehezményezték a Fehérváron élők azt, hogy az elszállításra váró, kidobott lomok - ha csak rövid ideig is - elcsúfítják a környezetet.

A szavazás lezárult, az eredményről Cser-Palkovics András polgármester a közösségi oldalán adott részletes tájékoztatást:

"Néhány héttel ezelőtt abban kértem az Önök véleményét, hogy maradjon-e városunkban a jelenleg is megszokott, társasházak előtti lomtalanítási rendszer, vagy a jövőben inkább városrészenként egy nagy központi gyűjtőhelyet alakítsunk ki a lomtalanítás idejére 

1459 szavazat érkezett arra, hogy maradjon a mostani lomtalanítási rendszer.

1001 szavazat érkezett arra, hogy az újonnan javasolt, központi gyűjtőhelyes megoldást vezessük be.

A szavazás eredményét természetesen tiszteletben tartjuk, addig biztosan maradni fog a jelenlegi lomtalanítási rend, amíg nem találunk egy, a többség számára elfogadható alternatívát. Az a kommentszekció átolvasása után is egyértelmű, hogy lenne igény egy lehetőség szerint esztétikusabb, kisebb zavart és terhelést jelentő megoldásra.

Ezért meg fogom kérni az ezzel foglalkozó szakembereket, hogy legalább koncepció jelleggel rakjanak össze megoldási javaslatokat a lomtalanítás kapcsán. Ha sikeresek az egyeztetések és ötletelések, újra ki fogom kérni az Önök véleményét."

Borítókép: ÖKK/Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek