2 évnél régebbi cikk

Új körforgalom épül a Lövölde és a Huszár utca kereszteződésében
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Új körforgalom épül a Lövölde és a Huszár utca kereszteződésében
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Kórház környéki parkolás, a Zrínyi utca felújítása és új körforgalom a Lövölde Huszár utca kereszteződésében - lakossági fórumot tartottak a Búrtelepen élőknek.

Lakossági fórumra várta a Búrtelepen élőket szerdán este Dienesné Fluck Györgyi a 14-es számú választókerület önkormányzati képviselője a VOKE Művelődési Házba - számolt be az eseményről a szekesfehervar.hu.

A képviselő mellett a programon részt vett  Cser-Palkovics András polgármester, Kovács Zsolt városi rendőrkapitány, Bozai István városgondnok, Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője is.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy még egy ütem van hátra a parkolóépítések tekintetében a Hunyadi utca környékén: a most kezdődött kórházbővítéssel együtt egy olyan belső parkoló is épül, ahova a dolgozók tudnak majd parkolni, ami további segítséget jelent majd a környéken élőknek. A beruházás elkezdődött és kicsit több, mint másfél év alatt be is fejeződik.

A polgármester beszámolt arról, hogy megvásárolja az önkormányzat a Kaszap utca és a Prohászka út kereszteződése melletti területet, amiből az intermodális központ építése alatt ideiglenesen parkoló lesz, majd utána a város közössége dönthet arról, hogy mi legyen véglegesen a terület sorsa.

Kapcsolódó
Új ideiglenes parkoló lesz a vasútállomás közelében Székesfehérváron

Új ideiglenes parkolót alakítanak ki a vasútállomás közelében a Vasvári Pál Gimnáziummal szemközti üres telken, amit várhatóan 2022-ben vehetnek birtokba a fehérváriak és az átutazók.

Szó esett az intermodális közlekedési központhoz kapcsolódó fejlesztésekről is.

Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője. Hangsúlyozta, hogy a déli összekötő megépülése éppen, hogy csökkenteni fogja a Mártírok úton a forgalmat. Elmondta, hogy még idén kiírja a közbeszerzést az intermodális központ kivitelezésére a Nemzeti Infrastruktúra Zrt., melynek keretében épül meg a felüljáró. A város polgármestere hozzátette, hogy a beruházás kapcsán további lakossági fórumokat tartanak majd közlekedési témában.

A Zrínyi utca felújításának a tervei elkészültek és ha lesz rá forrás a kivitelezés is elkezdődik. A Bem utca felújításának lehetőségét pedig megvizsgálja a Városgondnokság és ha az útburkolat felújítása elegendő, akkor a Saára Gyula Programban meg is történik a felújítás. 2022-ben a járdafelújítások ütemét gyorsítja majd a Városgondnokság.

A Zrínyi utca Erzsébet utca kereszteződésében körforgalmi csomópont épül majd, az utca mindkét oldalán járdák épülnek és a Budai úti kereszteződésben külön-külön kanyarodó sávok lesznek. A Lövölde – Huszár utca kereszteződésben is körforgalmat terveznek, mert nem szeretnék, hogy a Zrínyi utca felé terelődjön a nagy társasházak forgalma.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek