2 évnél régebbi cikk

Fejér megyében 70% feletti az átoltottság a felnőtt lakosság körében, ez bőven meghaladja az országos átlagot
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Rosta Tibor
Fejér megyében 70% feletti az átoltottság a felnőtt lakosság körében, ez bőven meghaladja az országos átlagot
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Közzétették Magyarország átoltottsági térképét, amelyből kiderül, hogy Pest Megye (74%) után Fejérben (70,6%) a legmagasabb az átoltottság.

A járvány eddigi hullámaitól eltérően jelentősen segíti a védekezést, hogy már van vakcina és a magyar lakosság többsége felvette az oltást. Az egész országban magas az átoltottság, a 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,1%-os, de mindenhol vannak még, akik nem vették fel az oltást - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A legmagasabb az átoltottság Pest megyében (74%), Fejér megyében (70,6%) és Budapesten (70,1%). Ebből jól látszik, hogy a Dunántúlon magasabb az átoltottság. A legalacsonyabb átoltottságú megyék: Jász-Nagykun-Szolnok (59,7%), Borsod-Abaúj-Zemplén (61,7%) és Hajdú-Bihar (62,2%).

Átoltottság Magyarországon

koronavirus.gov.hu

Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere is megkapta a harmadik oltást, majd hozzátette: "Gyakorlatilag korlátlan mennyiségű vakcina áll rendelkezésre, az oltópont kapacitásait bővítettük. November 22. és november 28. között minden magyar kórház, így a Szent György Kórház is extra erőforrásokat mozgósít annak érdekében, hogy minél többen kaphassák meg a koronavírus elleni védőoltást."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek