2 évnél régebbi cikk

Csaknem 12 milliárdból épít új raktárakat a Hankook Tire Rácalmáson
·Hírekberuházás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Csaknem 12 milliárdból épít új raktárakat a Hankook Tire Rácalmáson
·Hírekberuházás·Utolsó frissítés: undefined

Több mint 32 millió euró (11,75 milliárd forint) értékű projekttel alapanyagok és kész gumiabroncsok tárolására szolgáló raktárak építését kezdte meg a Hankook Tire gumiabroncsgyártó vállalat a Fejér megyei Rácalmáson - tette közzé az MTI.

 A dél-koreai cég közleménye szerint a beruházás várhatóan egy év múlva lesz kész. A belső raktárbázis a szolgáltatások javítása és a költségek optimalizálása miatt vált szükségessé, és a vállalat arra számít, hogy a beruházás tovább javítja az alapanyag-ellátást, növeli annak biztonságát, és gazdaságosabbá teszi a folyamatot.

Jelenleg a kész gumiabroncsok 88 százalékát a gyár helyszíni raktárában tárolják, a fennmaradó részt, valamint a bejövő nyersanyagok jelentős hányadát pedig külső raktárakban helyezik el. Az egyik új egység mintegy 13 ezer négyzetméteren nyersanyagok (vegyszerek, textil és acélhuzalok, korom és silica, tömbösített gumi alapanyagok) raktározására szolgál majd, míg a másik épület a maga 20 ezer négyzetméterével 1,5 millió gumiabroncsra bővíti a rácalmási üzem késztermék-tároló kapacitását.

A Hankook közleményében kiemelte, hogy magyarországi gyáruk építésének kezdete óta már mintegy 880 millió eurót fektettek be Magyarországon. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően a rácalmási gyár kapacitása a kezdeti időszakhoz képest 3,5-szeresére nőtt, és mintegy 900 méretben és modellváltozatban készülnek gumiabroncsok személygépkocsik, SUV-ok és kisteherautók számára.

A magyar gyár olyan népszerű autómárkáknak szállít magas minőségű termékeket, mint az Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda és VW.

A csaknem háromezer munkavállalót foglalkoztató Hankook Tire Magyarország Kft. a tavalyi üzleti évben 203 milliárd forint nettó árbevételt és 45,4 milliárd forint nyereséget realizált. 2019-ben 197 milliárdos nettó árbevételt és 33,5 milliárdos nyereséget ért el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek