1 évnél régebbi cikk

Újabb támogatásban részesült a Vasvári Gimnázium
·Hírekiskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Újabb támogatásban részesült a Vasvári Gimnázium
·Hírekiskola·Utolsó frissítés: undefined

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként a vállalat Alapítványa 20 000 dollár (több mint 5.800.000 forint) támogatásban részesítette a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet.

A támogatást jelképező csekket szerdán adta át Katus István cégvezető Horváth József iskolaigazgatónak.

Immár ötödik alkalommal indul sikeresen a Howmet-Köfém Kft. alapítványának pályázatán a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium három nagy területet felölelő, a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektje.

Horváth József, a középiskola igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a 20 000 dolláros támogatásból megvalósuló program keretében a tanulói csoportok olyan vállalatokat, intézményeket, kiállító- és foglalkoztatóhelyeket keresnek fel, ahol betekintést kapnak az adott területeken folyó tevékenységekbe, illetve élményeket szerezhetnek, amelyek segíthetik érdeklődésüket felkelteni ezen pályák irányába. Emellett a területhez kapcsolódó tanulmányi versenyek és táborok szervezése is e sokrétű program része.

Támogatás a Vasvári Pál Gimnáziumnak

Simon Erika

Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, olyan fontos és jó célokat fogalmazott meg az intézmény, amelyek kiváló lehetőségeket teremtenek. A diákok betekintést kapnak a munka világába, megismerik a műszaki, mérnöki pálya lehetőségeit.

Székesfehérvár Önkormányzata a helyi felsőoktatási intézményekkel és középiskolákkal együttműködve folyamatosan azon dolgozik, hogy a városban működő iparban magasan képzett, jó szakemberek álljanak munkába. Az alpolgármester köszönetet mondott a Howmet-Köfém Kft-nek és az alapítványnak a széleskörű támogatásért. 

A fiatalok esélyeit növeli ez a program, amely – a céget mindig jellemző – társadalmi felelősségvállalás keretében komoly támogatásban részesül, mondta Török Szabolcs. A Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója hozzátette, a diákok az itt szerzett „vasváris” tudással és a hozzáadott értékkel minden, remélhetőleg leginkább a fehérvári egyetemeken megállják a helyüket.  

Katus István, a Howmet-Köfém Kft. vezérigazgatója köszönetet mondott a Vasvári Pál Gimnázium nevelőtestületének, hogy elindította, és évek óta gondozza ezt a programot. A város gazdasága olyan mértékben fejlődött és folyamatosan fejlődik, hogy a gyártócégeknek egyre több mérnökre van szüksége.

Olyan magasan képzett szakemberekre, akik képesek a legújabb technológiákkal dolgozni. A gyárlátogatások, a versenyek, a kirándulások remek lehetőséget adnak arra, hogy közelebbről megismerjék a diákok ezt a világot, minél többen forduljanak a mérnöki pálya felé.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek