2 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: elsősorban a szeretteimet féltem, aggódom, hogy meg ne fertőzzem őket
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Cser-Palkovics András: elsősorban a szeretteimet féltem, aggódom, hogy meg ne fertőzzem őket
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Cser-Palkovics András polgármesterrel a Vörösmarty Rádióban készült hosszabb beszélgetés annak kapcsán, hogy csütörtökön kiderült: covidos lett.

Csütörtökön este tette közzé Facebook-posztban Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ennek kapcsán a Vörösmarty Rádió reggeli műsorában készített vele hosszabb beszélgetést Schéda Zoltán.

"Szerencsére alapvetően jól érzem magam, jól telt az éjszaka, enyhe tüneteim voltak, vannak" - emelte ki Cser-Palkovics András. - "Azért mentem el teszteltetni, mert szerda késő este úgy éreztem, belázasodtam, illetve náthás tüneteim is jelentkeztek. Azóta lázam nincsen, enyhe megfázásos tüneteket, fejfájást érzek. Reméljük, ez nem is lesz ennél rosszabb" 

A polgármester kiemelte, három héttel korábban kapta meg a harmadik oltását, úgy gondolja, ennek köszönheti, hogy egyelőre enyhe tünetei vannak. Karanténban van, de dolgozik.

"Természetesen itthon vagyok, és úgy tervezem, hogy itthonról ugyan, de dolgozni fogok. Bízom benne, hogy nem erősödnek a tünetek, nem akadályoznak a munkában" - mondta, hozzátéve, amennyire lehet, próbál elvonulni, hogy megkímélje a család többi tagját.

"A kislányom még nem kapott oltást, hiszen 12 év alatti, így - a szabályokat követve - ő is itthon van velem karanténban. A család többi tagja 2 vagy 3 oltásos már, remélem, hogy nem kapják el tőlem. Megpróbálunk minden óvintézkedést megtenni ennek érdekében. Ilyenkor az élettér nagyon kicsivé válik, de ezen már sokan átestek, van, aki sajnos még előtte van ennek. Az a legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra és magunkra is.  Aki még nem tette meg, az vegye fel az oltást, oltásokat, mert biztos vagyok benne, hogy komolyabb tüneteim lennének, ha oltatlanul kaptam volna el a vírust" - hangsúlyozta a műsorban.

Kapcsolódó
Cser-Palkovics András elkapta a koronavírust

Pozitív lett a koronavírus-tesztje Fehérvár polgármesterének. Komoly tünetei nincsenek, mindössze hőemelkedés, nátha és egy kis köhögés eddig az összes jele a fertőzésnek - jelentette be Cser-Palkovics András Facebook-oldalán.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta Cser-Palkovics András, hogy egyelőre nem kell gyógyszert szednie, de ma is még beszélnie kell a háziorvosával.

"Ha ő úgy látja, hogy kell kezelés, akkor természetesen annak megfelelően fogok eljárni, amit javasol. Próbálok jó betegként viselkedni. Szaglásvesztés egyelőre nem történt, ízeket is és szagokat is érzek még. Nyilván - bár kimutathatóan és tünetesen -, de bizonyos szempontból még az elején vagyok a betegségnek. Az orvosok jelezték már, hogy van a Covid-ambulancián egy olyan speciális infúziós kezelés, amit a komolyabb tünetek jelentkezése előtt bizonyos helyzetekben érdemes elvégezni. Ha szükséges, és az orvosok ezt javasolják, természetesen én is alávetem magam ennek. Már közel kétéves tapasztalatuk van, és egyre inkább látják, hogy mikor, mit, miért érdemes megtenni" - emelte ki Cser-Palkovics András.

Ilyen helyzetben akarva-akaratlanul felmerül az emberben a kérdés, hogy hol fertőződhetett meg. Volt olyan ember, akivel találkoztál és később jelezte, hogy pozitív lett a tesztje? - tette fel a kérdést Schéda Zoltán is.

"Az az érdekes, hogy egyáltalán nem tudom, hol kaphattam el. Nyilván sok emberrel találkozom, és volt is olyan köztük, akiről később kiderült, hogy amikor nálam járt vagy éppen összefutottunk, akkor már fertőzött lehetett, csak ő maga sem tudta. És akkor mégsem kaptam el. Most próbáltam visszagondolni, nem mintha nagy jelentősége lenne, hiszen eléggé kiszámíthatatlan dolog, hogy ki kit fertőzött meg vagy kitől kapta el, de nem tudok rájönni. Nem tudom, és nem is ez a lényeg, hanem, hogy minél hamarabb túl legyünk rajta, és minél kevesebb negatív következménnyel" - mondta a polgármester megköszönve a rengeteg üzenetet, jókívánságot, amit kapott.

"Nagyon megható. Azt érzem, hogy az emberek többsége látja, érzi és komolyan veszi ezt a járványhelyzetet. Sok kérdésről lehet vitatkozni, de én mindig azt mondom, hogy egy adott szakma szakembereire hallgassunk, amikor meghozzuk a saját döntéseinket. Az élet minden területén" - hangsúlyozta a rádióban is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek