2 évnél régebbi cikk

Minden, amit a téli bőrápolásról tudni szeretnél
·Multimédiatéli bőrápolás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly
Minden, amit a téli bőrápolásról tudni szeretnél
·Multimédiatéli bőrápolás·Utolsó frissítés: undefined

A téli bőrápolás különösen fontos, a mínuszok beköszöntével bőrünk is extra terhelésnek van kitéve. A bőr kipirosodhat, kiszáradhat, húzódhat. Megmutatjuk, a téli bőrápolás minden titkát, azt, hogy mire érdemes figyelni. Ebben az Origi szakembereit hívtuk segítségül. 

Télen a hideg időjárás, a mínuszok beköszöntével bőrünk faggyútermelése is jelentősen lecsökken, ezért a hidratálás ilyenkor különös figyelmet igényel. „Mindenképp ajánljuk ilyenkor a teljeskörű bőrápolást – ahogy szoktuk mondani tokától-bokáig – minden bőrfelület hidratálására fokozott hangsúlyt kell fektetni” – árulta el dr. Halmos-Seres Ágnes, gyógyszerész, az Origi márka egyik tulajdonosa.

Az Origi különösen széles termékpalettával rendelkezik a téli bőrápolás tekintetében. A termékek 100 százalékban natúr készítmények, nem tartalmaznak semmilyen mesterséges összetevőt.

„Normál bőrűeknél egyszerű a történet, ők gyakorlatilag mindenféle terméket használhatnak. Száraz bőr, vagy esetleg ekcémas, atópiás dermatitisz esetén már kicsit nehezebb a helyzetünk, de ilyen problémákra is tudunk ajánlani testápoló készítményeket, például a körömvirágos kézbalzsamunkat. A panthenolt, sheavajat is tartalmazó balzsam gyógyír a kiszáradt, kirepedezett kézre, olyan esetben is, amikor a fertőtlenítő tönkretette a bőrt” – teszi hozzá Ági, akivel sorra is vesszük a téli alaptermékeket.

A kézkrém mellett hasznos útitárs lehet az ajakápoló. „Nálunk stift formátumban és papírdobozos kocka formátumban is megtalálhatók ezek a termékek. A stiftes ajakápolóink szójaviasszal készülnek, kifejezetten vegán termékek, a natúr verzió mellett 4 különböző finom gyümölcsaromát tartalmazó változatban is kaphatók ” – árulja el Ági. A kocka formátumú ajakápolók méhviasszal készülnek, csomagolásuk papírdoboz, nagy előnyük, hogy csomagolásmentesen is meg lehet vásárolni őket.

Mi is az a testvaj?

Testápolásra alapvetően a „retro loiton” is rendelkezésünkre áll, de van ennek egy ütősebb verziója is: a testvaj. Ez egy szilárd növényi testápoló tömb, amit vízmentesen készítenek el, így tartósítószer hozzáadására nincs szükség.

És ha már az előnyöknél tartunk, azt is kiemelhetjük, hogy a testvaj sokkal tartósabb hidratáló hatást biztosít, elég egy héten kétszer-háromszor használni és napokig tökéletes védelmet biztosít a bőrnek. A benne lévő sheavajnak, kókusznak és kakaóvajnak köszönhetően visszapótolja a bőr lipidrétegét. 


A téli bőrápolás fontos része az arcápolás


Míg testünkre télen meleg ruhát húzunk, az arcunkat kevésbé takarjuk, így ki van téve az időjárás viszontagságainak. A hideg időben lassulnak a bőr anyagcserefolyamatai: kevesebb verejték és faggyú termelődik, ezáltal gyengül a bőr védőrétege. „Ezért fontos, hogy télen odafigyeljünk az extra táplálásra. Ilyenkor jöhetnek az arcolajok, szérumok, zsírosabb arckrémek. A bőrápolás első és nagyon fontos lépése az alapos tisztítás. Többféle arctisztítónk létezik, de télen inkább a gyengédebb arctejeket ajánljuk, hogy ne szárítsuk tovább a bőrt, akár egy alkoholt is tartalmazó lemosó termékkel” – mondta el Szalai Rita, kozmetikus az Origi márka egyik tulajdonosa.

Arcápolás lépésről lépésre

Az alapos tisztítás mellett fontos még kihangsúlyozni az arcradírozás fontosságát. Erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig heti egyszer érdemes beiktatni a bőrápolási rutinunkba. Ugyanis az elhalt hámsejteken keresztül nehezebben szívódik fel bármilyen bőrápoló termék.
„A téli időszakban használhatjuk a hámlasztó géleket, melyek most nagyon népszerűek az otthoni bőrápolásban. Az Origi kínálatában is megtalálható egy AHA savas hámlasztó peeling. Érzékenyebb bőrre pedig jojoba gyöngyöcskékkel radírozó arcradírunkat ajánljuk” – teszi hozzá Rita

Hogyan érdemes használni ezeket a krémeket?

A hámlasztó gélt vékony rétegben felkenjük, majd az ajánlott hatóidő után - az AHA savas peelinget például 5 percig célszerű az arcon tartani-, alaposan le kell mosni. Jojoba gyöngyös radírunk esetében pedig körkörös mozdulatokkal 3-4 percig érdemes az arcot masszírozni, majd ezt követően szintén alaposan leöblíteni.

Télen különösen meghálálja bőrünk a tápláló arcpakolásokat. Szuper agyag alapú porpakolásokat találhatunk az Origi natúrkozmetikumok között. Az agyag egy zseniális anyag, mert két irányba működik: nemcsak magába szívja az esetleges szennyeződéseket, méreganyagokat, felesleges faggyút a bőrből, hanem a benne lévő ásványi anyagok táplálják is egyben bőrünket.

„Tél lévén extra hidratálás szükséges. A Fruit pakolásunkat különböző gyümölcsporokkal készítjük, melyek nagyon jól hidratálnak. Van egy alapkrémünk, amellyel a bőrtípusunknak megfelelő porpakolást ki lehet keverni, ezzel pakolásunk a hatóidő végéig krémes marad, nem szárad ki, mint a vízzel kikevert agyagpakolások. Nagyon szépen táplálják, feltöltik a bőrt” – árulja el Rita.

Minden évszakban, de télen különösen ajánlottak az arcolajok. Nem kell tőle félni, nem zsírosítják a bőrt. Vigyük fel őket arckrémünk alá, így extra táplálást adunk arcbőrünknek, a krémmel együtt felszívódva nem hagy zsíros érzetet. 

Az arckrémek esetében sokan úgy gondolják, hogy télen nem szükséges olyan krémet használni, amiben fényvédő van, de ez korán sincs így. Az UV-sugárzás elleni védelem ugyanis nem ér véget a hideg idő beköszöntével.

Kapcsolódó
Milyen a bőrtípusod és milyen krém való rá? Most szakember segít Székesfehérváron az Originél!

Az Origi natúrkozmetikum tesztnapjain kozmetikus segít kiválasztani a bőrtípusunknak legmegfelelőbb termékeket, és összeállítani az otthoni szépségrutint.

A White UV-ról azért érdemes külön beszélni, mert sok embert érintő probléma a pigment foltok megjelenése az arcon. Ilyenkor télen tudunk szépen halványítani a foltokon, erre a célra egész termékcsalád áll a rendelkezésünkre az Originél. 

Külön említést érdemel még a szemkörnyékápolás. "Télen a szemünk környékén lévő nagyon vékony, érzékeny bőrt különösen óvni kell. Ehhez rendelkezésünkre áll egy hatóanyagokban gazdag, ránctalanító szemkörnyékápoló krém” – javasolja a kozmetikus. 

Összességében fontos, hogy megtaláljuk azt a pár kulcsfontosságú bőrápoló terméket, amelyek a saját bőrtípusunkhoz illenek. Sokan azonban nem tudják, hogy mi lenne számukra a megfelelő termék. Ilyen esetben tesztkezelésre is lehet jelentkezni az Origi kozmetikusainál.

„A kozmetikus felállít egy bőrdiagnózist, segít összeállítani személyre szabott arcápolási rutinunkat, melynek termékei a mintaboltunkban megvásárolhatóak. Természetesen nagyon szívesen adunk tanácsot az üzletben is!” - összegzi Szalai Rita.

Videónkban bemutatjuk a téli arcápolást lépésről lépésre!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek