2 évnél régebbi cikk

Kilenc illegális migráns és egy bolgár embercsempész Székesfehérváron
Kilenc illegális migráns és egy bolgár embercsempész Székesfehérváron

A férfiakat december 18-án reggel fogták el a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály által kiadott jelzés alapján a rendőrök 2021. december 18-án 6 óra 15 perckor Székesfehérvár belterületén ellenőriztek egy német honosságú gépjárművet, valamint 32 éves bolgár állampolgárságú sofőrjét.

A járműben kilenc felnőtt férfi utazott, akik magukat afgán, illetve szír állampolgárnak vallották. Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket az egyenruhások a jármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A gépjármű előfutója egy német honosságú személygépkocsi volt, melynek ugyancsak bolgár állampolgárságú sofőrjével és utasával szemben szintén intézkedtek az egyenruhások.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek