2 évnél régebbi cikk

Megérkezett a Karácsonyi Mosolygyár a gyermekvédelmi központba Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fotó: katasztrófavédelem
Megérkezett a Karácsonyi Mosolygyár a gyermekvédelmi központba Fehérváron

Az állami gondozásban részesülő gyermekek részére szervezett idén is ajándékozást a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnoka Fejér megyében. A felajánlásokat a hét elején vitték el a Szent István Görög Katolikus Gyermekvédelmi Központba Székesfehérvárra.

A Karácsonyi Mosolygyár elnevezésű kezdeményezést már hatodik alkalommal fogta össze Jákli Péter tűzoltó főtörzsőrmester. A felhíváshoz csatlakozó önkéntesek a gyerekek korához illeszkedő ajándékokat rejtő cipős dobozok mellett száraz és tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodó szereket, társas- és logikai játékokat, olyan új vagy megkímélt háztartási elektromos eszközöket - például mikrohullámú sütőket, síkképernyős televíziókat, vasalókat -, továbbá szőnyeget, csócsó asztalt, kosárlabda palánkot ajánlottak fel, amelyek megkönnyítik, komfortosabbá teszik a lakásotthonok mindennapjait.

A felajánlásokat Deresné Tanárki Mária, intézményvezető köszönte meg, aki elmondta, hogy a Szent István Görög Katolikus Gyermekvédelmi Központhoz összesen 516 - nevelőszülői családokban - nevelkedő gyermek és a négy dégi lakásotthon 48 lakója tartozik. A pénzadományokat elsősorban a gyermekek kirándulására és nyári táborokban történő részvételére fordítják majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek