2 évnél régebbi cikk

Számítógépeket kapott karácsonyra az Arany János EGYMI
·Oktatásjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Arany János EGYMI
Számítógépeket kapott karácsonyra az Arany János EGYMI
·Oktatásjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

37 db számítógép konfigurációt adományozott a székesfehérvári székhelyű PatikaPlus cégcsoport az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek.

„A XXI. században nagyon fontos, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a digitális kultúrával, s ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő eszközökkel rendelkezzünk. Intézményünkben igencsak fejlesztésre szorult már a géppark, amit saját erőből és a tankerület segítségével igyekeztünk korszerűsíteni és bővíteni. Ehhez most jelentősen hozzájárult a PatikaPlus cégcsoport. Segítségükkel végre lecserélhetjük a 10-15 éves gépeinket.” – újságolta örömmel Mészárosné Törzsök Zsuzsanna az ajándékok átvétele után.

Egészségtudatos életmódra nevelés az általános iskolában

Arany János EGYMI

Az Arany János EGYMI intézményvezetője elárulta, hogy a karácsonyra kapott gépek egy része a Szekfű Gyula utca 6. szám alatt található székhely intézménybe kerül, visznek belőle az autista intézményegységbe is a Budai út 90. szám alá, valamint a szakiskola intézményegységben is használhatják a gyerekek a Seregélyesi úton.

Az Arany János EGYMI ugyanis több telephelyen működik: mindenhol van számítógép terem, ahova beállítják az adományokat. A számítástechnikát („mai nevén”: digitális kultúrát) a faitalok itt a tanrendbe illesztve tanulják, illetve a szakiskolában a „számítógépes adatrögzítő” képesítő képzés a jövendő pályára készíti fel a fiatalokat. Így a PatikaPlus egy szakma tanításához is hozzájárult a számítógépekkel.

Márton napi kézműves foglalkozás autista tanulókkal

Arany János EGYMI

„A mi iskolánk nagyon speciálisnak számít Székesfehérváron.” – magyarázta Mészárosné Törzsök Zsuzsanna – „Az egyedüli olyan iskola, ahol gyógypedagógiai módszerekkel történik a nevelő munka. Nálunk korlátozott a digitális eszközök köre a gyerekek sajátos nevelési igénye miatt. A könyvtárban a könyvtáros kolléganő használja a számítógépet állománykezelésre és a fejlesztő gyűjtemények beszerzésére, kölcsönzésére. A tanulók informatika órán veszik igénybe a gépeket. Igyekszünk minden terembe elhelyezni az adományból, hogy bármelyik órán hozzá tudjanak nyúlni a diákok, ha egy olyan feladat jön elő, aminek utána kell nézni a világhálón. Nagyon nagy segítséget fog nyújtani az oktatáshoz, tanuláshoz.”

Fontos megjegyezni, hogy az iskola egyedülálló könyv-, média- és eszköztárral, saját szakmai-módszertani kiadványokkal rendelkezik. Kölcsönzési lehetőséget is biztosítanak a szülők, valamint a társszakmákban dolgozó szakemberek számára.

Fóliasátor építés a szakiskolai intézményegység tanulóinak segítségével

Arany János EGYMI

Az Arany János EGYMI jelenleg hét feladatellátási helyen működik: Székesfehérváron, Velencén és Polgárdiban – közel 500 tanulóval. Az intézményi feladatokon kívül ellátják Székesfehérvári Tankerület Központ utazó gyógypedagógusi és konduktori munkáját is, vagyis a gyógypedagógus kollégák az intézményi munkájukon kívül a város óvodáiban, általános iskoláiban, középfokú oktatási intézményeiben fejlesztő feladatokat végeznek. Így, ha szakmailag minden érintett gyermeket összeszámolunk, akivel az intézmény kapcsolatba kerül, a létszám a 900 főt is meghaladja.

Az iskolában autizmussal élő gyermekek óvodai nevelése, tanulásban akadályozott és autista tanulók alap- és középfokú képzése folyik, a tagintézményben pedig értelmileg akadályozott, autizmussal élő, valamint súlyosan halmozottan sérült gyermekek, fiatalok óvodai nevelését, alap- és középfokú oktatását végzik a pedagógusok.

Az utazó gyógypedagógusok fejlesztő eszköz bemutatója

Arany János EGYMI

„Tanulóink többsége hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű családban él.” – árulta el az intézményvezető – „Nagyon fontos, hogy az iskola az oktatás mellett fő feladatának a nevelést tekinti. Mivel a gyerekek nehéz sorsú családokból jönnek, meghatározza azt is, hogy nagy szükségük van arra, hogy napi szinten segítsük őket akár ruhaneművel, akár higiénés termékekkel, illetve a digitális tanulás időszakában volt, hogy digitális eszközöket adtunk nekik kölcsön, mert másként nem tudtak volna az online oktatás időszakában teljesíteni.”

Az Arany János EGYMI és a mellette működő Szivárvány Szociális Alapítvány örömmel fogad a segíteni akaró cégektől / magánszemélyektől minden olyan eszközt, ami hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek az iskolában, valamint a családjukban is jobb életkörülmények között tudják a mindennapjaikat tölteni. Ezért gyűjtenek az iskolában rendszeresen tartós élelmiszereket, ruhákat, cipőket, tanszereket a diákoknak. Sok adományt szoktak kapni a Gólyafészek Alapítványtól, s jó kapcsolatot ápolnak az Adni Jó Kupa Baráti Körrel is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek