7 hónapnál régebbi cikk

Jelentős béremelésekkel indul 2022
·Gazdaságbéremelés·Utolsó frissítés: undefined
Jelentős béremelésekkel indul 2022
·Gazdaságbéremelés·Utolsó frissítés: undefined

A béremelési programok folytatódnak, jelentős béremelésekkel indul 2022 – emelte ki a kormány hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A közszféra béremeléseire összesen csaknem 800 milliárd forintot fordít a kormány.

"A járvány nagyon sok mindent veszélybe sodort, az egészségünket, a gazdaságot, a munkahelyeket és a béremeléseket is. Az egészségügyi és gazdasági védekezésre több ezer milliárd forintot fordított már a kormány és ez eredményes is volt" - fogalmazott Szentkirályi Alexandra.


A kormányszóvivő elmondta, hogy januártól folytatódik az ápolók béremelési programja, újabb 21 százalékos ápolói béremelés lesz és folytatódik az orvosok béremelési programja is.  2021 elején indított béremelésnek köszönhetően az orvosi fizetések két év alatt átlagosan két és félszeresükre nőnek. 

Januártól 20 százalékkal nő a szociális dolgozók, a bölcsődei és a kulturális dolgozók bére, és 10 százalékos béremelés lesz a pedagógusoknak, a rendőröknek és a katonáknak is - emelete ki Szentkirályi Alexandra, és azt is hozzátette, hogy a rendvédelmi dolgozók emellett februárban 6 havi fegyverpénzt is kapnak.

A videóban az is elhangzott, hogy a közszféra béremeléseire összesen csaknem 800 milliárd forintot fordít a kormány és a versenyszférában is folytatódnak a béremelések.

A kormány 750 milliárdos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat a minimálbér emelésével. Januártól 20 százalékkal nő a minimálbér és a szakmunkás minimálbér is.

Ezek a béremelések nem lehetnének a jó gazdasági teljesítmény és a stabil pénzügyi gazdálkodás nélkül – fogalmazott a kormányszóvivő.

Borítókép: facebook.com/alexandraszentkiralyi.gov
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek