A vágódeszkák ásza A vágódeszkák ásza
Olvass tovább, ha szeretnél többet tudni arról, hogy milyen vágódeszkákat érdemes tartani a háztartásban, milyen gondozási igényeik vannak ezeknek, valamint hogy milyen extra tulajdonságok miatt emelkedik ki a hagyományos modellek közül a Broil King vágódeszkája.
Elég egy darab vágódeszka a háztartásba?
Sajnos, vagy nem, egy háztartásban alsó hangon négy vágódeszkát legalább érdemes tartani. Külön felületet igényelnek a zöldségek, halételek, a kenyér- és tésztafélék, valamint a nyers, és a sült húsok is. Az a legszerencsésebb, ha ezek a vágódeszkák egymástól jól megkülönböztethetőek, élesen elkülönülnek a színeik vagy a formájuk alapján, hogy a család minden tagja könnyűszerrel megismerje, melyik milyen célra való.
Neked is szükséged lenne grillezési kiegészítőkre vagy esetleg még egy grillsütőre is? Nézd át A Grillplaza.hu kínálatában található eszközöket és használd őket a lehető legtöbb alkalommal a családod és barátaid legnagyobb örömére!
Miért érdemes fa alapanyagú vágódeszkát választani?
Hosszú ideig fenntartotta magát a köztudatban az a tévhit, hogy a fa vágódeszkák nem elég higiénikusak ahhoz, hogy a professzionális konyhában is helyet kapjanak. Mára már tudjuk, hogy a fa antiszeptikus hatással rendelkezik, így nyugodt szívvel használhatod akár minden nap a konyhádban, ráadásul a késeidet is sokkal jobban kíméli.
A fa deszkák alapanyaga is több fajtából kerülhet ki, de a legalkalmasabbak erre a keményfák. Ilyen például a tölgy, a bükk, az akác vagy a bambusz. A keménységüknek köszönhetően lényegesen kevesebb nedvességet szívnak magukba, ebből kifolyólag pedig az ételszagokat sem tartják meg olyan könnyen.
Ha jól szeretnél választani, akkor a vásárlás során figyeld meg azt is, hogy a kiszemelt modell egy darabból áll-e vagy több kisebb részből készült. A ragasztott típusok ugyanis kevésbé hajlamosak a vetemedésre, deformálódásra, így sokkal hosszabb ideig tudnak majd a konyhádban szolgálni.
Hogyan kell ápolni a fa vágódeszkákat?
Általános szennyeződés esetén elég a vágódeszkát csupán vízzel átmosni, majd felfüggesztve szárítani, hogy minél több nedvesség távozzon belőle. Amennyiben úgy érzed, hogy szagosodik, érdemes citrommal átdörzsölni, de bizonyos időközönként csiszolni is ajánlott a felületet.
A Broil King vágódeszkája
Ezt a bambusz vágódeszkát professzionálisan grillezéshez alakították ki. Kettő az egyben, hiszen egy jól illeszkedő műanyag felületen elő tudod készíteni a húsokat, míg a bambusz felület a kész ételek szeletelésére és tálalására szolgál, a körben futó csatorna pedig az értékes szaftok megőrzését segíti elő.