2 évnél régebbi cikk

Folyamatosan érkeznek az adományok az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központhoz
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Folyamatosan érkeznek az adományok az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központhoz
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined

A Fehérvár Médiacentrum munkatársai is egy tele mikrobusszal látogattak el az intézményhez. A tartós élelmiszerek, tisztálkodási eszközök, pelenkák azokhoz a Székesfehérvárra érkezett ukrán és kárpátaljai magyar menekültekhez kerülnek, akiknek családtagjaik itt dolgoznak a városban.

Még csütörtök reggel is érkeztek a felajánlások abba a mikrobuszba, amelyet a héten töltöttek meg a Fehérvár Médiacentrum munkatársai. A kárpátaljai magyar és ukrán menekültekre sokan gondoltak a csomagok összeállításánál.

"Nagyon sok gyerek ruhát gyűjtöttünk és próbáltuk követni az Alba Bástya felhívását, hogy mire van szükség. Úgyhogy nagyon sok tisztasági termék érkezett, konzerv, olyan készételek, amelyeket azonnal lehet fogyasztani. Pelenka, gyerekjáték, kókusz matrac, édesség is, üdítők, szóval én azt gondolom, hogy a Tv, Rádió, újság munkatársai és vezetői megmutatták azt, hogy nemcsak beszámolnunk kell ezekről, hanem segítenünk is" - nyilatkozta Kaiser Tamás, a Fehérvár Médiacentrum munkatársa.

Kaiser Tamás hozzátette, fontos felhívni a figyelmet arra, lehet segíteni, persze úgy, ahogy a lehetőségek engedik.

Az Alba Bástyába folyamatosan érkeznek az adományok, 5-10 percenként fordulnak be az autók, mikrobuszok, megpakolva mindenfélével, ami segítséget jelenthet a rászorulóknak.

"Több kollégám dolgozik azon, hogy az intézmény nyitvatartási idejében fogadják az adományokat, illetve ezeket szortírozzák, csomagokba rendezik. Azok a kollégák, akik kapcsolatban állnak a rászorulókkal, folyamatosan viszik ki az adományokat" - tudtuk meg Tisztl Henriktől, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetőjétől.

Magánszemélyek és cégek is adományoznak, az Alba Bástya munkatársai pedig gondoskodnak arról, hogy célba érjenek a csomagok. Mint megtudtuk, felnőtt ruhákat már nem tudnak fogadni, és gyógyszeradományokat sem. A fogyasztásra kész ételekre, a csomagolt pékárukra viszont nagy szükség van.

Az Alba Bástyából a városban dolgozó ukránok Székesfehérvárra érkezett családjainak kerülnek ki az adományok. Cser-Palkovics András polgármester a Fehérvár Televízió híradójában számolt be arról, hogy eddig már több mint 100 menekült érkezett a városba, nagy részük kisgyermek. Ha valaki nem tárgyi adománnyal, hanem pénzzel segítene, arra is van lehetőség.

"Meghirdettünk egy adományszámlát, erre is érkeznek sorban a befizetések, már több mint 3 millió forintnál járunk. Ehhez kapcsolódóan az önkormányzat 25 milliót különített el ennek a feladatnak az ellátására, és nyilván ebből tudjuk a különböző feladatokat biztosítani. Megérkeztek az első céges érdeklődések is, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ez adományszámla, az ott lévő összeg még tovább fog emelkedni" - mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek