2 évnél régebbi cikk

Legkésőbb április 8-án megnyílhat a forgalom számára a kis-Budai út és a Prohászka út is a jelenlegi állás szerint
·Közlekedésfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika/ÖKK
Legkésőbb április 8-án megnyílhat a forgalom számára a kis-Budai út és a Prohászka út is a jelenlegi állás szerint
·Közlekedésfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Pénteken helyszíni bejárást tartottak.

Víziközmű-rekonstrukciókkal, teljes átépítésekkel, illetve csőbélelésekkel kezdődött majd hét hónappal ezelőtt a Prohászka út felújítása - írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs központ. Ősszel a Közgyűlés döntése értelmében a Budai út sávos helyreállítása helyett a teljes rekonstrukció mellett döntött, így a Budai út ezen szakaszának átépítésére is lehetőség nyílt.

A nagyszabású fejlesztés során kicserélték az út- és járdaburkolatot, valamint szélesítették a Belváros felőli járdát. A kis Budai elkészült, a Prohászka dolgoznak. A műszaki átadás április 8-án várható, hangzott el azon a pénteki bejáráson, amelyen részt vett Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester, Hegyi László, a SWIETELSKY Magyarország Kft. székesfehérvári telephelyének vezetője és a Polgármesteri Hivatal szakirodáinak vezetői. 

Elhangzott, a kivitelező tudja tartani a határidőt, így április 8-ig a Budai út Prohászka és Palotai út közötti szakasza és a Prohászka út is elkészül. A nagyszabású, összesen mintegy 600 millió forintos, önkormányzati és uniós forrásból megvalósuló beruházás során teljes közműcsere történt, új növényágyakat helyeztek el a kereszteződésben, és megújult az útburkolat.

A polgármester kiemelte: megérte a várakozás, hiszen mind a kis Budai, mind a Prohászka utak teljes egészükben, a közművekkel együtt újultak meg, így remélhetőleg hosszú ideig nem kell hozzájuk nyúlni.

„Annak is örülök, hogy ennek a beruházásnak a keretében olyan kiegészítő fejlesztésekről tudtunk dönteni, mint a járdaszélesítés, így biztonságosabbá vált a gyalogosközlekedés is” - mondta Cser-Palkovics András hozzátette, a kivitelezést jelentősen nehezítették a logisztikai gondok és az alapanyaghiány. Példaként említette, hogy a szeptemberben megrendelt speciális vízelvezető szegélyek csak néhány hete érkeztek meg. Az ukrajnai háború gazdasági következményei is elérték ezt az építkezést is, ez különösen az aszfaltgyártást érintette.

A bejárás során Hegyi László, a kivitelező képviselője megerősítette: mindent megtesznek a munkák mielőbbi befejezés érdekében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek