5 hónapnál régebbi cikk

Új óvoda nyílt Móron
·Oktatásfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Új óvoda nyílt Móron
·Oktatásfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Az Ábrahám János Református Óvoda és Mini Bölcsőde idén szeptemberben nyitotta meg kapuit a gyerekek előtt. 

Istentiszteleten, ünnepélyes keretek között adtak át Mór új óvodáját. Az Ábrahám János Református Óvoda és Mini Bölcsőde a Magyar Református Egyház Országos Óvoda Programjában a mai kor pedagógiai elvárásainak figyelembe vételével épült közel 625 millió forintból.

"Mi reformátusok, és nyilvánvalóan a móri gyülekezet is, azért alapítunk iskolákat, óvodákat, mini bölcsődéket, hogy kincseket adjunk a gyermekeinknek, hogy megtanítsuk Isten igéjét a gyermekeinknek"- hangsúlyozta Nemes Pál, a Dunántúli Református Egyházkerület főgondnoka az átadó ünnepségen. 

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár köszönetet mondott a szülőknek, hogy engedték gyermekeiket megszületni. Mint mondja, ez azért fontos, mert egyházaink, kereszténységünk kultúrája hittel és lélekkel teli.

"A Református Óvoda Program és egyéb református óvoda építkezések eredményeképpen szerte az országban 71 óvoda épült vagy bővült ki. Mindez, ha azt nézzük, hogy hány gyermeket érint, hány gyermeket, akit engedtek megszületni, 3200 férőhelyről beszélünk."

Az óvoda építési munkálatai 2022-ben kezdődtek meg, idén szeptemberben pedig megnyílt az intézmény a gyermekek előtt. 49 óvodás és 7 mini bölcsődés kezdte meg a nevelési évet az 560 négyzetméteres épületben, amelyben két óvodai és egy mini bölcsődei foglalkoztatót, ezen felül egy tornaszobát, egy többfunkciós helyiséget, sószobát és logopédia szobát alakítottak ki a kiszolgáló helyiségek és irodák mellett.

A csoportszobákhoz részben árnyékolt, burkolt teraszok és egy nagy, parkosított és felszerelt óvodai és bölcsődei játszóudvar készült.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek