2 évnél régebbi cikk

Ma van a Föld órája - Vigyázzunk közös otthonunkra!
·ZöldFöld órája·Utolsó frissítés: undefined
Ma van a Föld órája - Vigyázzunk közös otthonunkra!
·ZöldFöld órája·Utolsó frissítés: undefined

Ma van a Föld órája. A szervezők arra kérik a kezdeményezéshez csatlakozókat, hogy ma este 20:30 órától 1 órára kapcsoljanak ki minden elektronikus berendezést az otthonaikban és kapcsolják le a világítást

A WWF Magyarország közleményében azt írja, hogy kihívásokkal teli időszakban zajlik az idei Föld órája. 16 éve indult a nemzetközi kezdeményezés, és a célja az volt, hogy összehozza az embereket, és közösen tegyünk lépéseket a fenntartható életmód felé: „a cél az, hogy az összefogás erejével pozitív környezeti változásokat érjünk el”.

Ezekben a nehéz időkben a 2022-es Föld órája újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre. Hiszen kritikusan fontos, hogy olyan világot teremtsünk magunk körül, ahol az emberek harmóniában élnek egymással és a természettel, ez pedig csak békeidőben lehetséges.

A Föld órája akcióhoz tavaly már 190 ország csatlakozott. Maga a kezdeményezés 2007-ben Ausztráliából indult útjára. Azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira.

Kapcsolódó
Tudod te egyáltalán, mi a klímaváltozás?

Tudtad, hogy a klímaváltozás felelős egy csomó állatfaj kipusztulásáért? Vagy betegségek terjedéséért? A nemzetközi klímaváltozási akciónapon jó, ha leteszteled, mit tudsz az üvegházhatású gázokról, gleccserekről, viharokról…

Március 26-án, azaz ma este 1órára világszerte lekapcsolják az épületek, nevezetességek díszvilágítását. A világ legnagyobb önkéntes akciója 2018 óta a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

Az akcióhoz bárki csatlakozhat, a foldoraja.hu weboldalon. Ha csatlakoztunk, akkor kapcsoljunk le este minden elektronikus berendezést és világítást! Nyissuk ki a szemünket és láthatjuk a minket körülvevő csodát! Ezzel fejezhetjük ki támogatásunkat a természeti értékek megóvásáért.

Néhány hete az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) az eddigi legborúsabb figyelmeztetésével állt elő. Arra is rámutatott a tanulmány, hogy a klímaválság rohamosan gyorsul. Bailey szerint mivel a világ az ökológiai összeomlás szélére jutott. A következő évtizedben pedig működőképes alternatívára van szükség az "egyetemes fogyasztói társadalom" helyett. "A kutatásból egyértelműen kiderül, hogy a kormányoknak és a magánszektornak kell a legnagyobb szerepet játszania, de az elemzésünkből az is ugyanilyen egyértelmű, hogy az egyes emberek és a közösségek is hatalmas változást érhetnek el" - mutatott rá a tudós.

Kapcsolódó
6 életmódbeli változtatás, amit bárki megtehet a klímaváltozás ellen

A javasolt változtatások érintik az étkezést, a közlekedést, az utazási szokásokat, az öltözködést és az otthonokat is.

Borítókép: facebook.com/wwfhungary
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek