2 évnél régebbi cikk

Idén is a fehérvári kórház gyermekosztályát támogatta a jótékonysági vadászat
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Idén is a fehérvári kórház gyermekosztályát támogatta a jótékonysági vadászat
·Hírekadomány·Utolsó frissítés: undefined

Szerdán délután adták át a legutóbbi Fejér megyei jótékonysági vadászaton befolyt 8,2 millió forintból vásárolt készülékeket a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványnak. A kórház Gyermekosztálya három volumetriás pumpával, kettő speciális ultrahang fejjel és egy intenzíves nagyággyal gazdagodott.

2021 végén ismét jótékonysági vadászatot szerveztek, az ebből befolyt összeget pedig a hagyományokhoz hűen a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyermekosztályának ajánlották fel a szervezők.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy 2013 óta szerveznek jótékonysági vadászatokat. A mostani 8,2 millió forintos adománnyal pedig az elmúlt kilenc év alatt Fejér megyében immár 35 millió forint értékben tudták orvosi eszközökkel támogatni a Szent György Kórház Gyermekosztályát.

Dr. Kálmán Andrea osztályvezető főorvos mutatta be azokat az eszközöket, amiket a támogatásból tudtak beszerezni. Ebben az évben három volumetriás pumpát vettek, valamint kettő ultrahang fejet és egy intenzíves nagyágyat szereztek be.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára az egészségügyi dolgozóknak mondott köszönetet az adomány átadásakor, és mint mondta, a legjobb helyre kerül a vadászok támogatása.

Megtiszteltetés, hogy a Szent György Kórház Gyermekosztályára került ez a támogatás – mondta Törő Gábor országgyűlési képviselő. „Tisztelet a vadászoknak, akik minden évben megrendezik a jótékonysági vadászatot. Különösen fontos számomra a kórház és annak Gyermekosztálya, hiszen egész Fejér megye ide hordja a gyermekeket, ha szükséges az orvosi segítség. Bízom benne, hogy ez a jó együttműködés tovább folytatódik." – emelte ki Törő Gábor.

Prof. Dr. Bucsi László főigazgató arról beszélt, hogy kilenc éve közvetlenül a Gyermekosztályt támogatja a jótékonysági vadászat, amiért a Kórház menedzsmentje is köszönetét fejezi ki.

Az eseményen részt vett Dr. Simon Gábor, a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi tanácsnok is.

(Forrás: ÖKK/Bácskai Gergely)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek