2 évnél régebbi cikk

Magyarországra is érkezett szalmonellás Kinder csoki, a listát közzétette a NÉBIH
·Hírekveszély·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
NÉBIH
Magyarországra is érkezett szalmonellás Kinder csoki, a listát közzétette a NÉBIH
·Hírekveszély·Utolsó frissítés: undefined

Arra kérik a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el.

Az EU több tagállamában jelentettek Salmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők; a belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók. A táblázatot folyamatosan frissítik.

    A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján Magyarországon eddig hatféle termék érintett a visszahívásban:

  • Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
  • Kinder Surprise Maxi 100g,
  • Kinder Mix 198g,
  • Kinder Maxi Mix 133g,
  • Kinder Mini Eggs 250g,
  • Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el. Kérdéseikkel és panaszaikkal a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához forduljanak.

A Salmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat - írták.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek