2 évnél régebbi cikk

Friss, ropogós házi kifli - gyors és nagyon könnyű recept
·Gasztrokifli·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Urbán Enikő
Friss, ropogós házi kifli - gyors és nagyon könnyű recept
·Gasztrokifli·Utolsó frissítés: undefined

Nehezen tudok ellenállni a friss, ropogós kiflinek, így nagyon örültem, amikor megkaptam ezt a receptet az egyik kollégámtól. Ez egy nagyon könnyű és gyorsan elkészíthető verzió. A család számára a friss kifli pedig egyszerűen fantasztikus reggeli, akár a sós, akár az édes ízeket kedvelik.

Akár egy csésze gőzölgő kakaóval, akár vajjal, felvágottal és friss paradicsommal nálunk mindenki szereti a friss, ropogós házi kiflit reggelire vagy vacsorára fogyasztani. A recept pedig igazán kedvemre való volt, hiszen gyorsan és könnyen elkészíthető ez a kedvelt pékárú.

Hozzávalók

    • 60 dkg finomliszt (BL55)
    • 3 dkg élesztő
    • 5 dkg vaj
    • 1 db tojás
    • 1 evőkanál só
    • 1 csapott evőkanál cukor 
    • 4 dl tej


Elkészítés:

1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt követően egy nagy táélba szitáljuk a lisztet, amihez aztán hozzákeverjük a sót, valamint a cukrot. A felfuttatott élesztőnket dolgozzuk bele a lisztbe. Adjuk hozzá a maradék tejet. Gyúrjuk simára ezt követően a tésztát. Olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a nagy keverő tálunkban a tésztához, végül ezt is gyúrjuk simára. Ha azt érezzük, hogy túlságosan lágy lett a tésztánk, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Osszuk egyenlő részekre a tésztát. 
( Ebből a mennyiségből kb. 6-8 egyforma kis halmocskát tudunk kialakítani) Az adagokat liszttel meghintett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb. 20-25 cm átmérőjű köröcskékké. Ezeket a lapokat vágjuk 8 cikkre, majd a szélesebb részétől kezdve tekerjük fel, majd formálhatjuk a kifli formákat. Ezt követően helyezzük be őket a tepsibe, sütőpapírra. Figyeljünk, hogy ne legyenek a kiflik egymáshoz túl közel. Verjük fel a tojást, majd kenjük meg a kiflik tetejét vele. Hagyjuk kelni 10-15 percig. Majd 200 °C -on süssük 10 percig!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek